Huidproblemen

Zonschade in de huid.

Huid die schade heeft opgelopen door overmatige blootstelling aan zonlicht kan donkere vlekjes krijgen, ook wel hyperpigmentatie. Intense Pulsed Light (IPL) behandelingen zijn ideaal om dit type schade door de zon aan te pakken. Dus als je dacht dat de enige manier om je door de zon beschadigde huid te behandelen was met invasieve lasers of plastische chirurgie, lees dan even verder.

Hoe werkt IPL bij zonschade?
Wanneer IPL wordt gebruikt om donkere huidcellen (hyperpigmentatie) aan te pakken, wordt de melanine die de donkere vlekjes veroorzaakt, afgebroken. De kleine pigmentdeeltjes zullen dan ofwel in de volgende week wegschilferen of worden afgevoerd door het lymfestelsel. Om deze redenen is IPL een slimme keuze voor mannen of vrouwen die last hebben van huidbeschadigingen door de zon.

Wat te verwachten van IPL-behandelingen voor schade door de zon?
Afhankelijk van de omvang van uw schade door de zon, wordt waarschijnlijk een reeks IPL- behandelingen aanbevolen. Begrijp dat alle donkere vlekken die met IPL worden behandeld, drie tot zeven dagen donkerder zullen worden totdat ze uiteindelijk een korst krijgen en wegschilferen. Dit korstvormingseffect kan tot 10 dagen aanhouden. Als deze donkere vlekken eenmaal zijn verdwenen, komen deze niet meer terug, tenzij uw huid verdere schade door de zon oploopt. Daarom is het essentieel om uw resultaten te beschermen door altijd een anti-oxidant en hoogwaardige zonnebrandcrème te dragen na het ontvangen van IPL- behandelingen voor schade door de zon.

Beste tijd van het jaar om schade door de zon te behandelen
Elke tijd van het jaar is een goed moment om te investeren in de gezondheid van uw huid. Omdat IPL-behandelingen de huid gevoelig kunnen maken voor zonlicht terwijl de huid geneest, worden IPL-behandelingen bij Huidgericht tijdens de herfst- en wintermaanden uitgevoerd.

We all have different hair typess and have to choose haircare products according to it. But still there are some tips that are applicable to all hair types. We tried to collect them all in this article. See below what we have found for you.

Vragen voor de huidtherapeut?

Laat een bericht achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op. 

    Share