Vitamine c bij hyperpigmentatie

" Ook erg mooi bij eerste tekenen van huidveroudering "

 • Wat is het?
 • De behandeling
 • Indicaties

Deze behandeling is een zeer populaire behandeling omwille van zijn hoge dosering aan vitamine C. Er wordt gewerkt met maar liefst 70% gestabiliseerde vitamine C! Misschien ook interessant om te vertellen: deze behandeling komt uit Korea en is daar erg populair. Het versterkt namelijk de huid tegen schadelijke invloeden van onder andere de zon.

Deze vitamine C peeling is perfect geschikt voor elk huidtype en geeft de huid een enorme weerstand-boost! Hierdoor straalt de huid en krijgt het een mooie glow. Je huid geeft je een perfecte bescherming van binnenuit. 

Vitamine C is een antioxidant en werkt op het verbeteren van de huidkwaliteit en huidconditie. Tevens zorgt het voor pigment mindering, structuur verbetering en maakt het de huid rustiger betreft opspelende roodheid.

We noemen het een vitamine C peeling, maar het is geen peeling. Vitamine C kan namelijk niet in je huid doordringen net als peeling, vandaar dat we microneedling nodig hebben. Dit zorgt ervoor dat de vitamine C wordt ingesluisd in de huid voor een optimaal resultaat. 

De behandeling (vitamine C peeling) mag het hele jaar door uitgevoerd worden en bestaat uit verschillende stapjes.

 • Voorbereiding: De huid wordt eerst gereinigd, vervolgens geëxfolieerd. Dit is belangrijk om de doorlaatbaarheid te verhogen zodat de volgende producten nog beter worden opgenomen in de huid. Tevens geeft de huidreactie op deze stap Huidgericht een indicatie van de kwaliteit van de huidbarriere.
 • Peeling: Na de voorbereiding is de huid klaar voor de peeling-stap. Er wordt gebruik gemaakt van 2 peelings namelijk een azelaine (30%) en mandelic (40%). Bij het neutraliseren van deze peelings zal er een branderig gevoel ontstaan doordat de pH van de huid wordt verhoogd.
 • Vitamine C: Hierna wordt de vitamine C geactiveerd en aangebracht op de huid. Deze schuimige substantie voel je direct warm worden tijdens het aanbrengen maar zwakt snel weer af. Omdat vitamine C niet in je huid kan doordringen net als een peeling, wordt de microneedling ingezet zodat het de huid kan indringen. Dit zal een kriebelend gevoel geven, maar is niet pijnlijk.
 • Afsluiting: Als laatste sluiten we af met aansluitende crèmes en natuurlijk een zonnefactor. 
 • Zonneschade 
 • Eerste tekenen van huidveroudering
 • Vochtarme huid 
 • Porieverfijning

Kan bij alle huidtypes worden toegepast.

 • Veel gestelde vragen

Als voorbereiding adviseren wij 2 weken voorafgaand aan de behandeling bepaalde thuisproducten te gebruiken, afhankelijk van jouw huid/hulpvraag. Dit is om verschillende redenen belangrijk. Doordat de huid namelijk is voorbereid middels aansluitende producten, wordt:

- de behandeling effectiever.
- de kans op complicaties verminderd. Er kan veiliger gewerkt worden doordat de huid minder onvoorspelbaar zal reageren. 
- de hersteltijd verminderd (downtime).

- Gebruik de eerste 3 dagen na de behandeling geen sterke exfoliant of retinol. 
- Minimaal 2 weken na de behandeling opletten met de zon, geen saunabezoek en geen laserbehandelingen ondergaan. 

De behandeling wordt niet ervaren als niet pijnlijk. Maar tijdens bepaalde stappen in de behandeling ontstaat er in het behandelde gebied een warm, licht branderig, prikkelend gevoel. Na enkele minuten zal deze sensatie afnemen. 

De hersteltijd van deze behandeling is minimaal en de huid zal hoogstens wat rood zijn. Het is mogelijk dat er een aantal velletjes ontstaan.

Belangrijk is de huid tijd te geven om te laten genezen, niet aan de huid krabben en ga zeker niet in de zon. De huid kan een trekkend, brandend en jeukend gevoel hebben. Deze huidreactie kan meer worden bij het reinigen van de huid. Gebruik daarom de eerste 3 dagen na de behandeling geen sterke exfoliant of retinol. 

Bij een kuur van minimaal 3 behandelingen (interval 3-4 weken) zie je een mooie verbetering optreden. Een gezonde glow. Je huid egaliseert, de structuur wordt verfijnd, collageen en elastine worden versterkt en er ontstaat een gezondere huidteint. Maar deze behandeling zal je huid ook oppeppen en beschermen wanneer deze eenmalig wordt uitgevoerd. 

Om het resultaat te behouden adviseert Huidgericht een onderhoudsbehandeling met een frequentie van 1x per 8 weken.

Klik hier voor de volledige prijslijst van behandelingen bij Huidgericht.

Vergoeding
Huidgericht is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en voldoet aan de eisen van het Kwaliteitsregister (KP). Soms kunnen behandelingen geheel of gedeeltelijk vergoed worden vanuit jouw zorgverzekering. Dit is echter afhankelijk van het aanvullend verzekeringspakket. De behandelingen vallen onder het kopje huidtherapie. Vraag jouw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden.

Boek jouw afspraak online

Vragen voor de huidtherapeut?

Laat een bericht achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op.