TCA Peeling

" Cosmo Peel "

 • Wat is het?
 • De behandeling
 • Indicaties

De Cosmo Peel van Dermaceutic (TCA + Cosmo cream) kan ingezet worden bij een verouderde huid met fijne en diepe lijntjes, acne littekens, structuurproblemen, een rokershuid en pigmentatie. Er zijn verschillende percentages van TCA mogelijk. Het exacte toepassingspercentage is afhankelijk van de indicatie en beoordeling van jouw huid.

De behandeling (TCA) bestaat uit verschillende stapjes.

 • Voorbereiding: De huid wordt eerst gereinigd, vervolgens geëxfolieerd. Dit is belangrijk om de doorlaatbaarheid te verhogen zodat de volgende producten nog beter worden opgenomen in de huid. Tevens geeft de huidreactie op deze stap de huidtherapeut een indicatie van de kwaliteit van de huidbarriere.
 • Peeling: Na de voorbereiding is de huid klaar voor de TCA. De TCA wordt in verschillende laagjes aangebracht. Hiervoor nemen we de tijd zodat het zuur goed door de huid wordt opgenomen en we de huid goed kunnen observeren. Het aanbrengen van het eerste laagje zal een beetje 'kriebelen', bij de volgende lagen zal dit veranderen in een (licht) branderig gevoel. 
 • Afsluiting: Als laatste sluiten we af met een creme. Dit werkt verzachtend en verkoelend.

Er zijn verschillende percentages;

 • 12% TCA = epidermaal
 • 15% TCA = epidermaal
 • 18% TCA= dermaal

Het toepassingspercentage is afhankelijk van de indicatie en beoordeling van jouw huid. Ook kan er een combinatie van verschillende percentages worden toegepast.

Bestemd voor de behandeling van:

 • Acne littekens 
 • De eerste tekenen van veroudering
 • Keratosis pilaris
 • Lentigo solaris
 • Oppervlakkige gepigmenteerde laesies
 • Zonneschade

Alleen geschikt voor huidtype I t/m III.

 • Veel gestelde vragen

Het effect van een TCA peeling is niet alleen afhankelijk van het gebruikte percentage, maar ook van de conditie van de huid en (dus) de voorbereiding.

Wanneer de behandeling wordt uitgevoerd op een niet voorbereide huid, dan ga je daar veel meer last van ondervinden. De huid gaat na de behandeling een aantal dagen vervellen. Als we de huid op voorhand laten wennen aan de zuurtegraad, dan gaat die vervelling minder lang aanhouden. Minder zwelling, minder roodheden en minder ongemak.

Daarom voeren we deze behandeling alleen uit op huiden die al gewend zijn aan exfoliatie verwerkt in homecare en behandelingen uit de praktijk zoals bijvoorbeeld de milkpeel. De producten de we aanraden zijn: Foamer met 15% glycolzuur en retinol om de bovenste huidlaag te verfijnen. Dit om complicaties zoveel mogelijk te voorkomen en de behandelingen zo veilig en gecontroleerd mogelijk uit te kunnen voeren. 

- Gebruik de eerste 3 dagen na de behandeling geen sterke exfoliant of retinol. 
- Minimaal 2 weken na de behandeling opletten met de zon, geen saunabezoek en geen laserbehandelingen ondergaan. 
- Alleen geschikt voor huidtype I t/m III.
- Alleen geschikt in najaar / winter. 

Tijdens het aanbrengen van de TCA zul je een branderig, warm gevoel ervaren. Dit zwakt af zodra de behandeling eindigt.

De huid kan na de behandeling wat rood (erytheem) zien. De dagen na de peeling kan een trekkend gevoel ontstaan en kunnen schilfers ontstaan met soms korstjes. 

Belangrijk is de huid tijd te geven om te laten genezen, niet aan de huid krabben en ga zeker niet in de zon. De huid kan een trekkend, brandend en jeukend gevoel hebben. Deze huidreactie kan meer worden bij het reinigen van de huid. Toch is het raadzaam de huid in de ochtend en avond te reinigen en daarnaast, naar behoefte, te hydrateren met een product geadviseerd door de huidtherapeut (wel 4-6x per dag). Plus dagelijks je te beschermen met een zonnefactor. Ook in de winter!

Bij een kuur van minimaal 3 behandelingen (interval 4 weken) zie je een verhelderende en gelijkmatige teint met een gezonde glans door de verbeterde doorbloeding van de huid. Tevens zal de structuur verfijnen, worden fijne lijntjes aangepakt en verminderd het (acne) littekens, verhoorning en epidermaal pigment.

Kortom: Je huid egaliseert, de structuur wordt verfijnd en collageen en elastine worden versterkt.

Klik hier voor de volledige prijslijst van behandelingen bij Huidgericht.

Vergoeding
Huidgericht is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en voldoet aan de eisen van het Kwaliteitsregister (KP). Afhankelijk van de indicatie kunnen dieptereiniging behandelingen bij acne geheel of geheel of gedeeltelijk vergoed worden vanuit jouw zorgverzekering. Dit is echter afhankelijk van het aanvullend verzekeringspakket. Dieptereiniging valt onder het kopje huidtherapie/ acnetherapie. Vraag jouw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden.

Boek jouw afspraak online

Vragen voor de huidtherapeut?

Laat een bericht achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op.