Spider naevi

" Spinnetje "

  • Wat is het?
  • Verschillende soorten
  • Behandelingen

Een spider naevus is een veelvoorkomende en onschuldige vaataandoening van de huid. Het is een klein bloedvaatje wat gesprongen is. Het lijkt op een klein rood spinnetje, een centraal puntje met uitlopende vaatjes, vandaar de naam spider naevus. Ze kunnen op alle leeftijden voorkomen. 

Spider naevi kunnen in combinatie met couperose voorkomen. Dit is in tegenstelling tot een spider naevus een klein netwerkje van verwijde bloedvaatjes.

Behandelmogelijkheden bij een spider naevi:

  • Veel gestelde vragen

Soms verdwijnt een spider naevi vanzelf na verloop van tijd maar dit is zelden het geval.

Doordat de eiwitten in het bloed worden verwarmd en gaan stollen kunnen de behandelde bloedvaatjes na de behandeling tijdelijk wat donkerder ogen. Na een aantal dagen gaat het lichaam deze gestolde eiwitten zelf afbreken en zullen de vaatjes verminderen of geheel verdwijnen. 

Vaak is één behandeling genoeg voor het gewenste effect. Soms is een spider naevus wat hardnekkiger en moet er nog een keer behandeld worden om het gewenste effect te bereiken.

Klik hier voor de volledige prijslijst van behandelingen bij Huidgericht.

Vergoeding:
Huidgericht is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en voldoet aan de eisen van het Kwaliteitsregister (KP). Soms kunnen behandelingen geheel of gedeeltelijk vergoed worden vanuit jouw zorgverzekering. Dit is echter afhankelijk van het aanvullend verzekeringspakket. De behandelingen vallen onder het kopje huidtherapie / camouflagetherapie. Vraag jouw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden.

Huid behandelingen

Team Member
Vaatlaser - KTP

Ons lichaam bevat duizenden haarvaatjes die ons hele lichaam van voeding voorzien en afvalstoffen afvoeren. Deze vaatjes zijn kwetsbaar en wanneer de vaatwanden verzwakt zijn, kunnen ze zichtbaar worden. Voor het behandelen van deze vaatjes gebruikt Huidgericht de KTP laser (532nm). Bij een behandeling met de KTP-laser dringt het laserlicht door de huid en zoekt de oxyhemoglobine van het bloed op. Hierdoor worden de bloedvaatjes verwarmd, waardoor de vaatwand samentrekt en waardoor vervolgens het lichaam de overblijfselen opruimt. Met een lichtbundel van een paar millimeter kunnen de vaatjes nauwkeurig behandeld worden.
Meer informatie over de KTP vaatlaser lees je hier.

Team Member
IPL (M22)

Huidgericht werkt met de Stellar M22™ IPL. IPL staat voor Intense Pulsed Light. Een IPL werkt met verschillende filters waarmee de nanometers tussen 400nm t/m 1200nm (afhankelijk van gewenste indicatie) worden gekozen. Deze filters zorgen ervoor dat het licht van de IPL de juiste nanometers doorlaat om gewenst doelwit te kunnen bereiken. Hierdoor is de Stellar M22™ IPL inzetbaar voor meerdere indicaties zoals roodheid en pigmentatie.

Meer informatie over IPL behandelingen lees je hier.

Team Member
Hydrafacial

HydraFacial® is een non-invasieve behandeling die bestaat uit 3 verschillende stappen die noodzakelijk zijn om de huid te gaan verbeteren en gezond te houden. Het is een combinatie van hydradermabrasie, een peeling, uitzuiveren van de poriën en het insluizen van een booster voor de huid. De behandeling voelt aan als een “vochtige stofzuiger” die over de huid gaat. Hydrafacial® is een diepe verzorging, maar toch is er slechts een kleine kans op irritatie, waardoor deze behandeling voor bijna elk huidtype kan!

Meer informatie over de Hydrafacial® behandeling lees je hier. 

Team Member
Medische microneedling

Met medisch microneedling wordt, door middel van hele kleine, steriele naaldjes die vibrerend op de huid terecht komen. Per seconde maakt de Skinpen® per seconde 1600 microkanaatjes in de huid. Tijdens de behandeling wordt het natuurlijke herstelproces diep in de huid geactiveerd waardoor nieuw collageen (type 3) en elastine wordt aangemaakt. De huid wordt hierdoor steviger en voller en de huidteint egaler, frisser en stralender. Medisch microneedling is effectief op celniveau en zorgt daardoor voor een zichtbaarder resultaat. Huidgericht gebruikt voor deze microneedling de Skinpen®.

Meer informatie over microneedling lees je hier.

Vragen voor de huidtherapeut?

Laat een bericht achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op.