Acties

Ski(n)care

Huidverzorging en behandelingen voor skiën

Ski(n)care? Als we skiën, wordt onze huid blootgesteld aan een groot aantal factoren die een flinke impact op onze huid kunnen hebben. Extreme kou, windverbranding en hoge UV-niveaus, we krijgen het vanuit alle hoeken te zien. Hier zijn onze beste tips voor als je naar de pistes gaat.

Hoe de pistes jouw huid kunnen beïnvloeden
“Als een klant bij ons komt en advies zoekt over de verzorging van zijn huid tijdens het skiën, concentreren we ons over het algemeen op twee belangrijke dingen: huidbarrière en UV-bescherming”, zegt Irene Kusters, huidtherapeut bij Huidgericht.

  • Extreme kou (en glühwein…) kan uitdroging veroorzaken
  • Windverbranding kan jouw huid irriteren
  • Blootstelling aan de zon door grote hoogte en UV-reflectie op de sneeuw
  • Verstopte poriën door te volle crèmes of zalven.

Vóór jouw reis
Afhankelijk van het huidtype raden de huidtherapeuten van Huidgericht aan om zeer actieve ingrediënten zoals sterke exfolianten en retinolen te verminderen en meer gebruik te maken van huidbarrière bevorderende producten met ingrediënten zoals niacinamide zoals de Clarity Peptides van Medik8. Ook C-tetra (anti-oxidant) of het Hydr8 serum van Medik8 zijn aan te bevelen.

Als je op zoek bent naar een behandeling vóór een skireis, biedt Huidgericht drie opties aan. Of kom langs voor een hydratatie behandeling bij de schoonheidsspecialiste. Deze behandeling is volledig gericht op de verzorging van jouw huid en bevat een masker met hoog geconsenteerd hyaluronzuur. Of, wanneer je echt voor het maximale wilt gaan, kom langs voor de Hydrafacial. De Hydrafacial is geweldig omdat we deze kunnen specialiseren met exclusieve boosters die jouw huid nog meer gaan beschermen door het aanwezige vitamine C en vitamine E.

Heb jij een pigment gevoelige huid? Kies dan voor een microneedling met vitamine C. Hiermee is jouw huid maximaal beschermd tegen de schadelijke invloeden van uv-straling.

Tijdens jouw reis
Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie neemt het UV-niveau met elke duizend meter hoogte met ongeveer 10 procent toe. Hierbij wordt er geen rekening gehouden met de UV-reflectie van de sneeuw. Verse sneeuw is een bijzonder goede reflector en verdubbelt bijna de UV-blootstelling van een persoon.

Om bovengenoemde reden is een zonnebrandcrème (SFP) het belangrijkste product dat je op de piste gaat gebruiken. Probeer SPF 30 of 50 te smeren en neem deze mee om gedurende de dag opnieuw aan te brengen. Ons advies hiervoor is de Sunceutic van Dermaceutic, deze is ook verkrijgbaar met een tintje.

Voor de reiniging van het gelaat houden we van zachte crème of olie reinigers zoals Cream Cleanse of Lipid Balance Cleansing Oil van Medik8. Deze helpen de huid gevoed en gehydrateerd te houden, terwijl ze ook SPF en make-up effectief verwijderen. Fan van een Double Cleanse? Dan adviseren we dit te doen met de Advanced Cleanser van Dermaceutic.

Voor versterking en bescherming van de huidbarrière terwijl je op wintersport bent, kan je doorgaan met de serums die je ook vóór de reis gebruikte, zoals clarity peptides, c-tetra of hydr8 serum van Medik8. Om jouw huid maximaal te beschermen voor invloeden van buitenaf zoals koude temperaturen adviseren we een voedende vocht inbrengende crème zoals Dermaceutic Hyal Ceutic of Renophase Creme L. Afgesloten wordt met de SPF.

Après-ski
Als je op zoek bent naar de beste behandeling om jouw huid te verzorgen ná een lange dag op de piste? Kies dan voor een hydraterend masker. Het H.E.O. masker van Medik8 is hiervoor uitermate geschikt. Dit masker bestaat uit 2 stappen waarbij wordt gewerkt aan de 3 belangrijkste pijlers van hydratatie: bevochtigingsingrediënten, verzachtende ingrediënten en occlusieven. Deze occlusieven zorgen ervoor dat de voordelen van bevochtigingsingrediënten en verzachtende ingrediënten worden vastgehouden en transepidermaal waterverlies wordt voorkomen.

Als laatste zeggen we doe voorzichtig en veel plezier.

Vragen voor de huidtherapeut?

Laat een bericht achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op. 

    Share