Rosacea

  • Wat is het?
  • Behandelingen

Rosacea is een andere veelvoorkomende huidaandoening wat vaker voorkomt bij vrouwen dan bij mannen. Hierbij gaat het om een chronische ontsteking dat zich uit in rode verkleuringen van met name de wangen en de neus. Er kunnen ook puistjes bij de gesprongen bloedvaatjes (couperose) voorkomen. Vaak is de huid erg gevoelig, branderig en snel last van rood worden (flushing).

De precieze oorzaak van rosacea is niet bekend. Er zijn wel een aantal triggers bekend die rosacea doen verergeren. Denk hierbij aan gekruide voedingsmiddelen, alcohol, vaatverwijdende medicatie zoals hormoonzalven en overgevoeligheid voor bepaalde cosmeticaproducten met veel parfum of alcohol. Daarnaast wordt rosacea ook getriggerd door snelle temperatuurschommelingen en stress.

De precieze oorzaak van rosacea is niet bekend. Er zijn wel een aantal triggers bekend die rosacea doen verergeren. Denk hierbij aan gekruide voedingsmiddelen, alcohol, vaatverwijdende medicatie zoals hormoonzalven en overgevoeligheid voor bepaalde cosmeticaproducten met veel parfum of alcohol. Daarnaast wordt rosacea ook getriggerd door snelle temperatuurschommelingen en stress.

Behandelmogelijkheden bij rosacea:

Daarnaast kunnen de volgende behandelingen een mooie aanvulling zijn op de "Rebalancing": 

  • Veel gestelde vragen

Bij rosacea is er sprake van een chronische ontsteking. Hierdoor kan het niet zichzelf genezen. Wel helpt het om triggers te vermijden zodat symptomen verminderen.

Behandelingen tegen rosacea zijn voornamelijk gebaseerd op preventie en de symptomen die optreden. Dit komt doordat rosacea een chronische ontsteking is die niet geheel kan genezen. De focus ligt op het optimaliseren van de huidconditie zodat de huid zo rustig mogelijk blijft. Dit doen we door te werken op vochtherstel, versterken van de huidbarriere, verminderen van roodheid en puistjes (papels, pustels).

Naast behandelingen adviseren wij thuisproducten. We zijn goed in ons vak maar kunnen het niet alleen onder controle krijgen. Wij hebben jou daarvoor nodig. Bij rosacea is de huid vaak erg gevoelig en er kan verergering ontstaan als de huid geïrriteerd raakt van verkeerde producten. De juiste skincare is daarom een essentieel onderdeel om de rosacea rustig te krijgen en te behouden. 

Meerdere behandelingen zijn noodzakelijk om de rosacea zo rustig mogelijk te krijgen. Vergelijk het met je conditie wanneer je naar de sportschool gaat. Deze zal verbeteren bij een goede frequentie en verslechteren wanneer je niet meer frequent gaat.

Klik hier voor de volledige prijslijst van behandelingen bij Huidgericht.

Vergoeding:
Huidgericht is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en voldoet aan de eisen van het Kwaliteitsregister (KP). Soms kunnen behandelingen geheel of gedeeltelijk vergoed worden vanuit jouw zorgverzekering. Dit is echter afhankelijk van het aanvullend verzekeringspakket. De behandelingen vallen onder het kopje huidtherapie / camouflagetherapie. Vraag jouw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden.

Huid behandelingen

Team Member
IPL (M22)

Huidgericht werkt met de Stellar M22™ IPL. IPL staat voor Intense Pulsed Light. Een IPL werkt met verschillende filters waarmee de nanometers tussen 400nm t/m 1200nm (afhankelijk van gewenste indicatie) worden gekozen. Deze filters zorgen ervoor dat het licht van de IPL de juiste nanometers doorlaat om gewenst doelwit te kunnen bereiken. Hierdoor is de Stellar M22™ IPL inzetbaar voor meerdere indicaties zoals roodheid en pigmentatie.

Meer informatie over IPL behandelingen lees je hier.

Team Member
Medische microneedling

Met medisch microneedling wordt, door middel van hele kleine, steriele naaldjes die vibrerend op de huid terecht komen. Per seconde maakt de Skinpen® per seconde 1600 microkanaatjes in de huid. Tijdens de behandeling wordt het natuurlijke herstelproces diep in de huid geactiveerd waardoor nieuw collageen (type 3) en elastine wordt aangemaakt. De huid wordt hierdoor steviger en voller en de huidteint egaler, frisser en stralender. Medisch microneedling is effectief op celniveau en zorgt daardoor voor een zichtbaarder resultaat. Huidgericht gebruikt voor deze microneedling de Skinpen®.

Meer informatie over microneedling lees je hier.

Team Member
Chemische peeling

De huid vernieuwt zichzelf altijd. Wanneer iemand jong is gaat dit snel, bij het ouder worden vertraagd dit proces. Het proces is bij iedereen anders. Wanneer de huidvernieuwing trager gaat, blijven de dode of beschadigde huidcellen langer zichtbaar: het gevolg is een grauwe of doffe huid met vlekken. Ook wanneer de huid te vet is, bijvoorbeeld bij acne, of pigmentvlekken heeft, is het belangrijk voor de juiste peeling te kiezen.

Meer informatie over chemische peelings lees je hier.

Team Member
Enzym peeling

Fruitenzymen verteren dode huidcellen en leggen jongere huidlagen bloot op een milde, voor de huid een niet irriterende manier. Hun natuurlijke werkingsmechanisme is heel anders dan dat van AHA’s (alfahydroxyzuren). Een enzympeeling lost de bovenste huidlagen van de opperhuid op milde wijze op en versnelt zo het natuurlijke exfoliatieproces, waardoor celvernieuwing wordt gestimuleerd, de huid elastischer en de huidstructuur fijner wordt, en verstopte poriën worden gereinigd.

Meer informatie over een enzym peeling lees je hier.

Boek jouw afspraak online

Vragen voor de huidtherapeut?

Laat een bericht achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op.