Rosacea behandeling

"Rebalancing"

  • Wat is het?
  • De behandeling
  • Indicaties
  • Pakket

Wanneer je kiest voor een rosacea behandeling (Rebalancing) gaan we de huidbarriere versterken, vochtbalans herstellen, erytheem (roodheid) en eventuele puistjes verminderen. De focus ligt op het kalmeren van de huid. Hierdoor egaliseert de huid, wordt verhoorning verminderd en ontstaat er een gezondere huidteint met minder roodheid.

Bij het behandelen van de gevoelige, rode (rosacea) huid, bieden we een pakket aan bestaande uit 3 Rebalancing-behandelingen en skincare thuis. Tijdens iedere behandeling wordt gebruikt gemaakt van: 

- Azelaine peel 30% 
- Gluconolactone peel  

Het is ook mogelijk om een losse behandeling af te nemen, in plaats van een pakket.

- Rosacea
- Gevoelige huid
- Vochtarme huid
- Vochtarme acne huid

Wil jij jouw gevoelige, rode (rosacea) huid aanpakken? Dan lukt dat niet met alleen behandelingen. Thuisproducten zijn altijd erg belangrijk, maar bij rosacea niet weg te denken. Het creëert een veilige situatie om te kunnen behandelen en zorgt ervoor dat resultaten worden geoptimaliseerd. 75% gebeurt namelijk in de behandelkamer en  de andere 25% gebeurt met de dagelijkse thuis(be)handelingen. Mede daarom verplichten wij een afname van minimaal 1 product (serum).

Een kuur bestaat uit minimaal 3 Rebalancing-behandelingen. We bieden daarom een voordeelpakket aan van 3 behandelingen met 1 thuisproduct. Je kan deze behandelingen los afnemen of in pakket vorm. Bij het voordeelpakket ontvang je 15% korting op de totaalprijs.

  • Veel gestelde vragen

Wil jij jouw huid verbeteren? Dan lukt dat niet met alleen behandelingen. Thuisproducten zijn erg belangrijk en daarom verplichten wij afname van minimaal 1 product (serum). Start deze skincare minimaal 2 weken voorafgaand aan de eerste behandeling. 

Rosacea kan niet worden genezen, maar we kunnen de huid wel rustiger maken. Dat lukt niet alleen met behandelingen. Thuisproducten zijn erg belangrijk en daarom verplichten wij afname van minimaal 1 product.

Nee, de behandeling is niet pijnlijk.

Direct na de behandeling kan de huid iets roder zijn. Dit trekt snel weer bij. 

Bescherm je huid altijd met een SPF. 

Bij een kuur van minimaal 3 behandelingen (interval 2-4 weken) wordt de focus gelegd met het kalmeren van de huid. Hierdoor egaliseert de huid, wordt verhoorning verminderd en ontstaat er een gezondere huidteint met minder roodheid.

 

Klik hier voor de volledige prijslijst van behandelingen bij Huidgericht.

Pakket: 
Bij afname van het volledige pakket (1 thuisproduct en 3 behandelingen) ontvang je 15% korting op de totaal prijs.

Vergoeding
Huidgericht is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en voldoet aan de eisen van het Kwaliteitsregister (KP). Soms kunnen behandelingen geheel of gedeeltelijk vergoed worden vanuit jouw zorgverzekering. Dit is echter afhankelijk van het aanvullend verzekeringspakket. De behandelingen vallen onder het kopje huidtherapie/ camouflagetherapie / acnetherapie. Vraag jouw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden.

Huidproblemen

Team Member
Rosacea

Rosacea is een andere veelvoorkomende huidaandoening wat vaker voorkomt bij vrouwen dan bij mannen. Hierbij gaat het om een chronische ontsteking dat zich uit in rode verkleuringen van met name de wangen en de neus. Er kunnen ook puistjes bij de gesprongen bloedvaatjes (couperose) voorkomen. Vaak is de huid erg gevoelig, branderig en snel last van rood worden (flushing).
Meer informatie over rosacea lees je hier.

Team Member
Acne littekens

Acne-littekens zijn restverschijnselen van acne. Het ontstaat na een beschadiging van de huid. Alle vormen van acne kunnen aanleiding geven tot acne-littekens maar met name zien we dit na diepere ontstekingen. Ook onbehandelde acne of niet goed behandelde acne, zoals het zelf uitknijpen van mee-eters, kunnen blijvende littekens geven. Doordat de talgklieren ontstoken raken, kunnen deze schade aanbrengen en kan het reliëf van de huid veranderen met putjes of kleurverschil in de huid ontstaan.
Meer informatie over acne littekens lees je hier.

Team Member
Couperose

Couperose bestaat uit rode gesprongen bloedvaatjes die vaak op de wangen en neus te zien zijn. Het kan een enkel vaatje zijn, maar ook een samenvloeiend netwerk van verschillende vaatjes bij elkaar. Het is een onschuldig verschijnsel maar kan vaak als cosmetisch storend ervaren worden. Mensen met een licht huidtype hebben meer kans op het krijgen van deze vaatjes (teleangiëctastieën). Vaak ben je niet de enige in je familie want het is erfelijk belast.

Meer informatie over couperose lees je hier.

Team Member
Melasma

Bij melasma is er sprake van een overproductie van melanine (pigment) dat zich uit in 1 of meerdere donkere plekken. Vaak is het zichtbaar op de bovenlip, jukbeenderen en/of voorhoofd, komt het op beide kanten van het gezicht voor en wordt het door zonlicht verergerd. De plaatselijke toename van pigment leidt tot een bruinere vlek ten opzichte van de overige huid (hyperpigmentatie). Dit ontstaat onder invloed van genetische factoren en/of hormoonveranderingen . Endogene hormonen stimuleren namelijk melanocyten (pigmentcellen) om meer pigment te produceren. Dit gebeurt bijvoorbeeld tijdens of na de zwangerschap of na het wisselen van anticonceptie. Daarom kan melasma ook voorkomen bij vrouwen die niet zwanger zijn (geweest) en is het woord ‘zwangerschapsmasker’ dus niet altijd correct.
Meer informatie over melasma lees je hier.

Vragen voor de huidtherapeut?

Laat een bericht achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op.