PRX-T33 (TCA)

  • Wat is het?
  • De behandeling
  • Indicaties

De PRX-T33 stimuleert het natuurlijke vernieuwingsproces van de huid en herstelt jouw uitstraling, teint en elasticiteit. De PRX-T33 is een de unieke samenstelling van TCA (trichloorazijnzuur) i.c.m. H2O2 (waterstofperoxide) op een zeer nauwkeurig pH-niveau en kojinezuur. TCA en H2O2 passeren de huidbarrière met verschillende snelheden en bereiken de diepere huidlagen. De TCA stimuleert de fibroblast groeifactoren zonder de huid te beschadigen, terwijl H2O2 de eiwitten in de lichaamscellen activeert. Dit stimuleert de cel vernieuwing en aanmaak van nieuwe collageenvezels. Kojinezuur zorgt voor een verhelderend effect.

De behandeling in de praktijk duurt ongeveer 30 minuten. Als eerste wordt jouw gezicht gereinigd met een milde reiniging. Nadien wordt de huid ontvet als voorbereiding op de PRX-T33. De PRX-T33 wordt door de huidtherapeut per zone aangebracht in meerdere laagjes. Wanneer alle delen van het gezicht zijn behandeld wordt de huid gekoeld met een koud kompres. Afsluitend wordt een hydraterende crème aangebracht en indien gewenst een camouflageproduct.

- Verouderde huid
- Verslapte huid
- Grauwe huid
- Huid met pigment

  • Veel gestelde vragen

De huid heeft voor deze behandeling geen voorbereiding nodig. Echter voor het beste resultaat adviseren we een reiniging product met glycolzuur. 

Deze behandeling mag het gehele jaar worden uitgevoerd. Hierom hoeft er geen rekening gehouden met zonlicht. Echter adviseren wij uiteraard om wel bewust te zijn van de zon en dagelijks een SPF met tenminste factor 30 te smeren.

Deze behandeling mag niet worden uitgevoerd bij zwangere vrouwen of wanneer zij nog borstvoeding geven.

De PRX T-33 wordt niet als pijnlijk ervaren. Wel voel je een lichte tinteling. 

Na de behandeling kan de huid nog wat warm aanvoelen. De roodheid zal gedurende de dag afnemen. De dagen na de behandeling kunnen een lichte schilfering zult waarnemen.

Wanneer er een kuur wordt afgenomen ontvang je hierbij 2 verzorgingsproducten voor thuis, een verzorgende crème en een exfoliërende crème.

Het resultaat is een verbetering van de huidkwaliteit, een verstrakking van de huid en de vermindering van rimpels en huidplooien. Om dit resultaat te bereiken biedt Huidgericht de behandeling enkel aan in kuurverband. De kuur bestaat uit 3 behandelingen met tussenpozen van 7-10 dagen.

Klik hier voor de volledige prijslijst van behandelingen bij Huidgericht.

Vergoeding
Deze behandeling komt niet in aanmerking voor een vergoeding.

Huidproblemen

Team Member
Huidveroudering

Tijdens het ouder worden verandert de structuur van de huid. Hierdoor ontstaat huidverslapping en wordt de huid dunner en kwetsbaarder. Dit verouderingsproces start rond het twintigste levensjaar en wordt zichtbaar tussen de dertig en veertigste jaar. De mate waarin de huidveroudering toetreedt is afhankelijk van erfelijke en externe factoren.
Meer informatie over huidveroudering lees je hier.

Team Member
Lentigo (zonschade)

Een kleurafwijking kan veroorzaakt worden door pigment. Een toename van pigment (melanine) leidt tot een donkere plek ten opzichte van de overige huid (hyperpigmentatie). De nummer één oorzaak is blootstelling aan UV-straling. 

Meer informatie over lentigo lees je hier.

Team Member
Acne littekens

Acne-littekens zijn restverschijnselen van acne. Het ontstaat na een beschadiging van de huid. Alle vormen van acne kunnen aanleiding geven tot acne-littekens maar met name zien we dit na diepere ontstekingen. Ook onbehandelde acne of niet goed behandelde acne, zoals het zelf uitknijpen van mee-eters, kunnen blijvende littekens geven. Doordat de talgklieren ontstoken raken, kunnen deze schade aanbrengen en kan het reliëf van de huid veranderen met putjes of kleurverschil in de huid ontstaan.

Meer informatie over acne littekens lees je hier.

Team Member
Acne

Acne is een van de meest voorkomende aandoeningen. Tussen de twaalf en vierentwintig jaar heeft 85% van de jeugd last van (jeugd)puistjes. Het komt het meeste voor op het gezicht maar ook kan het zich laten zien op schouders, rug en borst. Acne is niet alleen een cosmetisch probleem maar kan ook erg pijnlijk zijn. 

Bij het ontstaan van acne spelen verschillende factoren een rol. In de meeste gevallen begint acne in de puberteit doordat de huid onder invloed van hormonen verandert. Talgklieren worden groter en gaan meer en dikker talg produceren waardoor poriën (de uitgang van een talgklier) verstopt raken. De bacteriën die zich bevinden in een talgklier kunnen vervolgens een ontsteking veroorzaken; een puist (pustel).

Meer informatie over acne lees je hier.

Boek jouw afspraak online

Vragen voor de huidtherapeut?

Laat een bericht achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op.