Huidproducten

Product van de maand: Vernieuwde Sun ceutic 50+ van Dermaceutic

De perfecte combi: Je huid in hoge mate beschermen tegen de zon én effectief huidveroudering tegengaan.

Het is lente, bij velen zijn de hooikoorts klachten weer op aan het spelen en de klok is verzet. Dat betekent dat de zon weer sterker gaat schijnen. Yes! Van het zonnetje worden we vrolijk, maar let op; het straalt ook schadelijke ultraviolette (UV) straling uit. Met de langere dagen en de warmere temperaturen is het daarom extra belangrijk om nog bewuster met je zonnebrand om te gaan. Daarom is het product van de maand in april bij Huidgericht de Sun Ceutic 50+ van Dermaceutic. Deze zonnebrandcrème is een topper want het biedt niet alleen bescherming tegen pigmentatie, rimpels, maar ook…. huidkanker.

Huidkanker is de snelst stijgende en meest voorkomende vorm van kanker. Als de stijgende lijn zijn weg volgt, zal naar verwachting het aantal diagnoses ‘huidkanker’ in 2030 met 70% gestegen zijn. Dit is niet best, en daarom willen we via deze weg extra aandacht geven aan het product Sun ceutic 50+ met een leuke korting.

Wat gebeurt er in de cellen door UV?
Of het nu zomer of winter is, bewolkt of zonnig, UV-straling is altijd aanwezig. UV-straling bestaat uit verschillende soorten. We onderscheiden 3 soorten ultraviolette straling (UV), namelijk UVA, UVB en UVC. Deze laatste bereikt onze aarde niet en hebben wij dus geen last van. UVA en UVB kunnen daarentegen wel schade aanbrengen aan onze huid.

  • UVA kun je herkennen aan de A van ‘aging’. Dit veroorzaakt fijne lijntjes, rimpels en verlies van elasticiteit. Allemaal kenmerken van huidveroudering. UVA wordt nauwelijks tegengehouden door de ozonlaag en dringt het hele jaar door onze huid binnen, zelfs als het een bewolkte dag is. Het heeft een diep doordringend vermogen waardoor de kans op DNA-schade bestaat. Deze schade kan leiden tot een foute programmatie in een cel met als gevolg tumorgroei. Omdat je UVA niet direct aan je huid voelt is het erg verraderlijk. Pas (jaren) later wordt deze schade zichtbaar in snellere veroudering en/of huidkanker.
  • Door UVB kan je huid verbranden, de B van ‘burning’. Doordat het een minder diep doordringend vermogen heeft dan UVA, heeft dit meer gevolgen voor de epidermis (bovenste huidlaag). UVB-straling wordt sterker tijdens de zomermaanden, maar is wel even gevaarlijk voor de gezondheid van onze huid want het kan net als UVA DNA-schade veroorzaken. Toch heeft het ook goede eigenschappen. Het speelt namelijk ook een rol bij de aanmaak van vitamine D in de huid en het zorgt voor een esthetisch mooier beeld; we zien minder bleek.

De huid reageert op UV-straling met de aanmaak van anti-oxidanten. Een anti-oxidant is een stofje dat vrije radicalen (onstabiele moleculen die schade aanrichten aan cellen) neutraliseert en zo schade aan weefsels voorkomt. Maar let op; dit ontstaat pas nadat we in contact zijn geweest met UV. Het proces loopt dus achter want er is al schade gemaakt.

Kortom; om de schadelijke effecten van UV-straling te minimaliseren en de gezondheid van de huid op lange termijn te bevorderen is het smeren van zonnebrandcrème in combinatie met een anti-oxidant een must.

Waarom de Sun ceutic 50+ ?
Deze zonnebrandcrème is niet zomaar een gewone zonnebrandcrème. Sinds kort heeft de Sun ceutic 50+ een nieuwe formule wat gebruik maakt van 100% organische filters. Een organische filter is een chemische stof die UV-stralen absorbeert en omzet in warmte, waardoor de huid beschermd wordt tegen zon schade. Ze kunnen een breed spectrum van UVB en UVA-stralen blokkeren en zijn populair vanwege hun lichte textuur, trekt snel in en laat geen witte waas achter. Deze nieuwe formule biedt een krachtige driedubbele bescherming. Namelijk tegen UVA, UVB en HEV. HEV-licht beter bekend als blauw licht uit bijvoorbeeld je telefoon of computerscherm, heeft net zoals UVA en UVB, een negatieve invloed op de huid. Door de toevoeging van een blauw licht schild, wordt de huid extra beschermd tegen pigmentschade en vroegtijdige huidveroudering.

De Sun Ceutic 50+ kun je gebruiken als dagcrème door de actieve ingrediënten die de huid hydrateren, voeden en herstellen. Zo bevat het product hyaluronzuur, wat zorgt voor optimale hydratatie van je huid en aloë vera, wat bekend staat om zijn huidherstellende eigenschappen.

Hoe te gebruiken?
Het gezicht is een van de meest blootgestelde delen van ons lichaam als het gaat om de zon. Het is dus van belang om deze goed te beschermen. Maar hoeveel zonnebrandcrème moet je gebruiken? Voor het gezicht raden we aan om een halve theelepel zonnebrandcrème te gebruiken. Vergeet hierbij niet om de oren, hals en nek ook in te smeren. We raden aan om deze zon bescherming met regelmaat opnieuw aan te brengen, ook na zweten of zwemmen.

Door de juiste hoeveelheid zonnebrandcrème te gebruiken en deze regelmatig opnieuw aan te brengen, bescherm je jouw gezicht effectief tegen schadelijke UV-stralen en behoud je een gezonde en stralende huid op de lange termijn. Omdat we dit niet vaak genoeg kunnen zeggen en we willen dat iedereen een fanatieke zonnebrandcrème-smeerder wordt, krijgen jullie in de maand april 20% korting op de Sun Ceutic 50+ van Dermaceutic.

Geniet van de lentezon met de Sun ceutic 50+!

Ps. Houd je van een mooi zongebruind koppie? Ook met een zonnebrandcrème zal je verkleuren dus dat is geen excuus om niet te smeren.

Vragen voor de huidtherapeut?

Laat een bericht achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op. 

    Share