Elektrisch epileren bij grijze haren

  • Wat is het?
  • De behandeling
  • Indicaties

Elektrisch epileren wordt bij Huidgericht ingezet voor grijze en lichte stugge haren. Deze haren kunnen namelijk niet behandeld worden middels laser ontharen door het ontbreken van pigment.

Tijdens de behandeling wordt er gebruik gemaakt van een miniscuul naaldje. De huidtherapeute laat het naaldje langs de haar in het haarzakje glijden. Wanneer het naaldje in het haarzakje zit zal enkele seconden stroom gegeven worden, hierdoor ontstaat er warmte in het haarzakje. De haar zal loslaten en de behandelaar zal deze met de pincet verwijderd. Het is een intensieve behandeling waarbij haar voor haar wordt behandeld. Per behandeling zullen de haren dunner worden, waarna ze uiteindelijk niet meer terugkomen.

Voor het gewenste effect van elektrisch ontharen heb je meerdere behandelingen nodig doordat haren groeien in verschillende haargroeifases. Enkel het haar wat in de actieve groeifase zit kan effectief worden behandeld met elektrisch epileren. Maar helaas groeien niet alle haren tegelijk in deze actieve groeifase. Na elke behandeling start de cyclus van haargroei opnieuw. Om deze reden zijn er altijd meerdere behandelingen nodig, met een interval van 4 tot 8 weken.

Wanneer het de eerste behandeling is, zal de huidtherapeut nogmaals de wensen m.b.t. ontharen bespreken. Indien het een herhaal behandeling is zal de huidtherapeut bespreken hoe het is gegaan na de vorige behandeling en nagaan of bijzonderheden zijn die van invloed kunnen zijn op de behandeling zoals bijvoorbeeld het gebruik van medicatie. Voordat gestart wordt met de behandeling zal de huidtherapeut de te behandelen huid reiniging met een milde alcohol. Nadien start de behandeling en wordt haar voor haar de behandeling uitgevoerd. Afsluitend wordt tea tree oil aangebracht om de huid te herstellen en te kalmeren

Grijze, witte, blonde en rode haren.

  • Veel gestelde vragen
  • Het is belangrijk de haartjes te laten groeien zodat de behandelaar ze makkelijk kan behandelen. Het meest wenselijk hierin is dat de haren ongeveer 5 mm zijn.
  • Tijdens de behandelingen door mogen de haren niet geharst, geëpileerd of er op een andere manier uitgetrokken worden. Wanneer er geen beharing aanwezig is, kan er niet behandeld worden. Wel mogen de haren geknipt of geschoren worden.

Elektrisch epileren wordt niet uitgevoerd bij zwangerschap en borstvoeding, pacemaker, metalen protheses, actieve infecties, koortsblaasjes, auto-immuunziekten, actieve zonnebrand en bij gebruik van roaccutane en andere huid verdunnende medicatie.

Elektrisch ontharen kan een beetje branderig gevoel en onaangenaam aanvoelen. 

Na de behandeling kan de huid er erythemateus (rood) uitzien en folliculair oedeem (vochtophoping rondom de haarfollikel) bevatten. Dit is een normale reactie van de huid en dit trekt meestal na een aantal uur weg.

  • Bij erytheem (roodheid), folliculair oedeem (vocht rondom de haarfollikel) en jeuk mag gekoeld worden met een coldpack of mag gebruik gemaakt worden van een kalmerende gel (zoals aloe vera gel).
  • Vermijd de sauna tot 24 uur na de behandeling om de huid de kans te geven al de warmte te verliezen.
  • Gebruik geen vette crèmes en geen zeep tot de huid rustig is en zijn warmte kwijt is geraakt.
  • Na de behandeling kunnen er kleine korstjes ontstaan. Krab of pulk hier niet aan om verlittekening te voorkomen.
  • Tijdens een kuur met elektrisch epileren is het belangrijk het te behandelen gebied dagelijks te beschermen met een zonnebrandcrème wanneer het gebied in direct zonlicht komt.

Uiteindelijk zal de beharing tot wel 90% afnemen. Toch kan er geen garantie geboden worden dat het behandelgebied volledig haarloos wordt. Dit omdat er in de toekomst altijd weer nieuwe haren kunnen ontstaan, zoals tijdens de overgang en door het gebruik van bepaalde medicijnen. In veel gevallen zijn daarom, nadat het behandelresultaat is behaald, onderhoudsbehandelingen nodig.

Klik hier voor de volledige prijslijst van behandelingen bij Huidgericht.

Vergoeding
Huidgericht is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en voldoet aan de eisen van het Kwaliteitsregister (KP). Soms kunnen ontharing behandelingen in het gelaat geheel of geheel of gedeeltelijk vergoed worden vanuit jouw zorgverzekering. Dit is echter afhankelijk van het aanvullend verzekeringspakket. Elektrisch ontharen valt onder het kopje huidtherapie / elektrisch epileren / ontharen. Vraag jouw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden.

Huidproblemen

Team Member
Ongewenste haargroei

Voor veel mannen en vrouwen is ongewenste haargroei een groot probleem. Dit kunnen witte, grijze, blonde, rode of zwarte haren zijn. Haren kunnen soms ongewenste aandacht trekken en daarmee gevoelens van schaamte en onzekerheid veroorzaken. Maar niet alleen cosmetisch kan het storend zijn, zeker ook medisch. Denk bijvoorbeeld aan ingegroeide haren en haarcystes (sinus pilonidalis).

Meer informatie over ongewenste haargroei lees je hier.

Team Member
Huidveroudering

Tijdens het ouder worden verandert de structuur van de huid. Hierdoor ontstaat huidverslapping en wordt de huid dunner en kwetsbaarder. Dit verouderingsproces start rond het twintigste levensjaar en wordt zichtbaar tussen de dertig en veertigste jaar. De mate waarin de huidveroudering toetreedt is afhankelijk van erfelijke en externe factoren.

Meer informatie over huidveroudering lees je hier.

Team Member
Kersenangioom

Kersenangiomen (cherry angioma’s), ook wel bekend als kersenwratjes, zijn goedaardige onschuldige huidwratjes. Het is een plaatselijke toename van hele kleine maar sterk verwijde vaatjes in de huid en een gevolg van huidveroudering wegens de kwaliteitsvermindering van onze vaten.

De wratjes zijn kleine fel rode, paarsachtig puntjes die als een bolling op de huid liggen. Op tienerleeftijd kunnen deze plekjes al ontstaan en vanaf de leeftijd van 60 jaar worden het er vaak meer.

Meer informatie over kersenangiomen lees je hier.

Team Member
Couperose

Couperose bestaat uit rode gesprongen bloedvaatjes die vaak op de wangen en neus te zien zijn. Het kan een enkel vaatje zijn, maar ook een samenvloeiend netwerk van verschillende vaatjes bij elkaar. Het is een onschuldig verschijnsel maar kan vaak als cosmetisch storend ervaren worden. Mensen met een licht huidtype hebben meer kans op het krijgen van deze vaatjes (teleangiëctastieën). Vaak ben je niet de enige in je familie want het is erfelijk belast.
Meer informatie over couperose lees je hier.

Boek jouw afspraak online

Vragen voor de huidtherapeut?

Laat een bericht achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op.