Behandelingen

Nieuwe mama Skincare

Borstvoeding of geen borstvoeding, terwijl jij herstellende bent nadat je een prachtige bundel vreugde in de wereld hebt gebracht, is jouw huid waarschijnlijk het laatste waar jij aan denkt! Met een ander mensje om voor te zorgen, slaapgebrek en razende hormonen, kan het nieuwe moederschap zijn tol eisen van onze huid terwijl ons lichaam en onze geest wennen aan deze nieuwe routine.

Je kunt jouw huid echter nog steeds geven wat deze nodig heeft met een eenvoudige, gemakkelijke routine, een aantal briljante resultaatgerichte producten en behandelingen.

Hoe als kersverse moeder jouw huid wordt beïnvloed.
Nadat je bent bevallen, begint je lichaam verschillende hormonen te produceren en dit kan een domino-effect hebben op je huid.

  • Acne kan een veelvoorkomend probleem zijn als jouw hormonen uit balans zijn. Jouw huid kan vet, ontstoken en onrustig aanvoelen. Cystische puistjes, witte kopjes en meer roodheden zijn bijvoorbeeld enkele van de kenmerken wanneer hormonen jouw puistjes veroorzaken. Je zult ze meestal aan de onderzijde van het gezicht, kaaklijn en kin vinden.

  • Als je tijdens jouw zwangerschap hormoon gerelateerde hyperpigmentatie (melasma of chloasma) hebt ervaren, kan deze postpartum blijven, maar zou na verloop van tijd ook kunnen verdwijnen.

  • Een verstoorde slaap, stress en borstvoeding kunnen ertoe leiden dat jouw huid niet alles krijgt wat ze nodig heeft om te gedijen, waardoor deze er dof uit kan zien en aanvoelt. Het kan ook zijn dat jouw huid droger is en er niet zo glanzend ziet als je zou willen.

 

Wat kan ik doen om de huid als nieuwe moeder te helpen?

  • Om in deze drukke tijd voor je huid te zorgen, kun je proberen een eenvoudige routine aan te houden die je in de ochtend en avond kunt volhouden. Het hoeft geen twaalfstappenplan te zijn, alleen een reinigend, hydraterend serum en voedende crème helpen je huid comfortabel en gezond te houden.

  • Zorg ervoor dat jouw dieet heerlijk en gevarieerd is. Je geeft het merendeel van de voedingsstoffen aan jouw baby via de moedermelk. Het is dus belangrijk om jouw voedingsopname te verhogen om dit te compenseren. Tip: vries gesneden groente en fruit en maak er later een voedzame smoothie van.
  • Naar buiten gaan! Een stevige wandeling in de frisse lucht zal de bloedsomloop bevorderen, de aanvoer van voedingsstoffen en de verwijdering van gifstoffen bevorderen, en helpen stressniveaus te verminderen die kunnen bijdragen aan een gebrek aan slaap en een overproductie van talg. Geniet van de buitenlucht, haal diep adem en ontspan.

Hoe kunnen behandelingen helpen?
Een geweldige gezichtsbehandeling kan eventuele puistjes aanpakken die je na de geboorte van jouw baby kunt ervaren, de broodnodige voedingsstoffen aan de huid leveren, maar is bovenal een welverdiende, heerlijke, ontspannende traktatie. Onze ‘Hydrating boost’ behandeling is veilig voor zowel zwangerschap als borstvoeding en helpt de huid te voeden en opnieuw in balans te brengen als deze gevoelig aanvoelt en wat extra liefde nodig heeft. Wil je meer? Ga dan voor een Hydrafacial behandeling. Kies je hierbij voor een deluxe of platinum wordt een booster naar keuze aangebracht en wordt ook de LED-lichttherapie toegepast, waardoor acne-veroorzakende bacteriën en pigmentvlekken kunnen worden verminderd en de productie van collageen kan worden gestimuleerd.

Voor melasma raden wij drie behandelingen, afhankelijk van welke soort behandeling het beste bij jou en het seizoen past. De eerste is onze vitamine C behandeling, waarin microneedling is verwerkt. Microneedling met vitamine C is geweldig om pigmentvlekken lichter te maken en is geschikt voor melasma omdat er geen hitte bij betrokken is. Deze is ook mogelijk wanneer je nog borstvoeding geeft.

Geef je geen borstvoeding meer? Dan is het ook mogelijk om aan de vitamine C ook tranexamine toe te voegen. Dit geeft een nog meer intense werking op de pigmentproblematiek.

In de winter is het de tijd om daadwerkelijk aan de slag te gaan met het nog aanwezige pigment van het melasma. Je gaat een kuur aan van meerdere behandelingen. Meer informatie over deze specifieke behandeling lees je op de behandelpagina.

Welke producten ondersteunen verbetering?
Reiniging is key. De advanced cleanser is een mooie schuimreiniger voor dagelijks gebruik. Door zijn ingrediënten is hij multi inzetbaar. Is je huid wat dof en vetvrij? Ga dan voor een olie reiniger zoals de Lipid Balance Cleansing Oil van Medik9.

Anti-oxidanten mogen niet ontbreken tijdens jouw zwangerschap, erna, maar eigenlijk nooit! C-tetra van Medik8 is favoriet bij Huidgericht. Maar is het tijd om jouw huid direct een boost te geven en pigmentatie tegen te gaan? Ga dan voor de Tri Vita van Dermaceutic. Let op: dit product gebruik je in kuur verband. Maximaal twee flacons achter elkaar, nadien ga je voor een lagere variant zoals bijvoorbeeld de C25 cream van Dermaceutic.

Voor vervelende puistjes zijn de clarity peptide serum een ​​borstvoedingsveilig serum tegen acne, dat ook helpt bij de huidbarrièrefunctie en pigmentatie, met zijn zink en niacinamide.

Als je melasma of post-inflammatoire pigmentatie hebt als gevolg van acne, is de MelaCream of de Light Ceutic van Dermaceutic samengesteld met ingrediënten om bestaande pigmentatie te verminderen en ook het proces van melanineproductie te onderbreken om toekomstige pigmentatie te voorkomen. Win-win!

Vergeet niet om zoals altijd een breedspectrum-SPF te gebruiken – wij zijn dol op SunCeutic van Dermaceutic.

Voeg in de avond voedende en hydraterende crèmes en nachtmaskers toe aan jouw routine, zoals Medik8 Advanced Night Restore of het H.E.O. mask, die het zware werk zullen doen terwijl jij slaapt. Wil je jezelf in de nacht nuttig maken en met anti-ageing aan de slag gaan? Dan kan je, wanneer je zwanger bent of nog borstvoeding geeft kiezen voor bakuchiol peptides van Medik8. Dit product bevat een plantaardig alternatief voor vitamine A.

Vragen voor de huidtherapeut?

Laat een bericht achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op. 

    Share