Peelingen bij melasma

" Mela Peel Forte "

  • Wat is het?
  • De behandeling
  • Indicaties
  • Pakket

Wanneer je kiest voor een melasma peeling (Activa Mela Peel Forte) gaan we direct het ontstane pigment aanpakken. Deze behandeling wordt voornamelijk uitgevoerd wanneer de zonkracht laag is (herfst / winter). Richting het voorjaar richten we ons daarentegen meer op preventie van een melasma. Deze behandelingen bestaan uit oppervlakkige microneedling om producten in te sluizen zodat de aanmaak van nieuw pigment wordt geminimaliseerd. 

Bij het behandelen van melasma bieden we een pakket aan bestaande uit minstens 3 peel-behandelingen en skincare thuis. De behandelingen bevatten een combinatie van de volgende peelings: 

- Dermaceutic Milk Peel
Deze peeling bevat o.a. 50% glycolzuur, 10% melkzuur en 4% salicylzuur.

- Dermaceutic Activa Peel Forte
Deze peeling bevat o.a. 20% salicylzuur, 10% azelaine, 10% ferulinezuur, 5% citroenzuur en 2,5% fytinezuur.

- Dermaceutic Mela Peel Forte
Deze peeling bevat o.a. 10% resorcinol, 9% melkzuur, 5% citroenzuur, 4% kojinezuur, 2,5% fytinezuur.

- Dermaceutic TCA 12 of 15%

De combinatie van bovenstaande peelings zijn uitermate geschikt voor het verminderen van verschillende soorten pigmentvlekken en melasma (zwangerschapsmasker). Ook kunnen pigmentvlekjes die ontstaan na wondjes (PIH) met deze peeling behandeld worden.

- Epidermaal pigment
- Dermaal pigment (oppervlakkig)
- Post-inflammatoire hyperpigmentatie (PIH)
- Melasma.

Wil jij jouw melasma verminderen? Dan lukt dat niet met alleen behandelingen. Thuisproducten zijn altijd erg belangrijk, maar bij melasma niet weg te denken. Het creëert een veilige situatie om te kunnen behandelen en zorgt ervoor dat resultaten worden geoptimaliseerd. 75% gebeurt namelijk in de behandelkamer en  de andere 25% gebeurt met de dagelijkse thuis(be)handelingen. Mede daarom verplichten wij bij melasma een afname van minimaal 2 producten (foamer en nachtcrème). Een dringend advies is om de SPF (zonnebrandcreme) erbij te nemen, ook in de herfst en winter.

Een kuur bestaat uit minimaal 3 behandelingen. We bieden daarom een voordeelpakket aan van 3 behandelingen met 3 thuisproducten. Je kan deze behandelingen los afnemen of in pakket vorm. Bij het voordeelpakket ontvang je 15% korting op de totaalprijs.

  • Veel gestelde vragen

Wil jij jouw melasma verminderen? Dan lukt dat niet met alleen behandelingen. Thuisproducten zijn erg belangrijk en daarom verplichten wij afname van minimaal 2 producten (foamer en nachtcreme). Start deze skincare minimaal 2 weken voorafgaand aan de eerste behandeling. 

Melasma is erg moeilijk te behandelen en kan niet helemaal worden genezen. Wil jij jouw melasma verminderen? Dan lukt dat niet met alleen behandelingen. Thuisproducten zijn erg belangrijk en daarom verplichten wij afname van minimaal 2 producten.

Een chemische peeling kan als gevoelig worden ervaren. Echter is dit altijd voor korte deur. Tijdens de behandeling ontstaat er in het behandelde gebied een warm, licht branderig, prikkelend gevoel.  Na enkele minuten zal deze sensatie afnemen.

Iedere huid reageert anders op een chemische peeling. Dit is o.a. afhankelijk van de huidconditie. De verschillende huidreacties kunnen gelijk optreden of pas na een aantal dagen tot gemiddeld 5 dagen na de peeling.

- Erytheem: Roodheid (alsof je verbrand bent door de zon)
- Epidermolyse: Grijs-witte verkleuring van de huid. Dit trekt vaak snel weg.
- Exfoliatie: Bovenste huidlaag laat los, schilferen.
- Hyperpigmentatie: Pigmenten kunnen tijdelijk donkerder worden om daarna te verminderen
- Korstjes

Belangrijk is de huid tijd te geven om te laten genezen, niet aan de huid krabben en ga zeker niet in de zon. De huid kan een trekkend, brandend en jeukend gevoel hebben. Deze huidreactie kan meer worden bij het reinigen van de huid. Toch is het raadzaam de huid in de ochtend en avond te reinigen en daarnaast, naar behoefte, te hydrateren met een product geadviseerd door de huidtherapeut (wel 4-6x per dag). Let op; stop tijdelijk met exfolierende producten tot het laatste schilfertje weg is en de huid volledig is herstelt. 

De peeling dient minimaal 8uur op de huid te blijven zitten. Het is daarom niet raadzaam om na de behandeling te sporten. 

Bij een kuur van minimaal 3 behandelingen (interval 3-4 weken) kun je afname van pigment verwachten. Hierdoor egaliseert de huid, wordt verhoorning verminderd en ontstaat er een gezondere huidteint.

Klik hier voor de volledige prijslijst van behandelingen bij Huidgericht.

Thuis producten
- Foamer: €53
- Nachtcrème: €58 of €70  (afhankelijk van huidtype)
- SPF: €55

Pakket: 
Bij afname van het volledige pakket (3 thuisproducten en 3 behandelingen) ontvang je 15% korting op de totaal prijs.

Vergoeding
Huidgericht is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en voldoet aan de eisen van het Kwaliteitsregister (KP). Soms kunnen behandelingen geheel of gedeeltelijk vergoed worden vanuit jouw zorgverzekering. Dit is echter afhankelijk van het aanvullend verzekeringspakket. De behandelingen vallen onder het kopje huidtherapie / camouflagetherapie. Vraag jouw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden.

Huidproblemen

Team Member
Melasma

Bij melasma is er sprake van een overproductie van melanine (pigment) dat zich uit in 1 of meerdere donkere plekken. Vaak is het zichtbaar op de bovenlip, jukbeenderen en/of voorhoofd, komt het op beide kanten van het gezicht voor en wordt het door zonlicht verergerd. De plaatselijke toename van pigment leidt tot een bruinere vlek ten opzichte van de overige huid (hyperpigmentatie). Dit ontstaat onder invloed van genetische factoren en/of hormoonveranderingen . Endogene hormonen stimuleren namelijk melanocyten (pigmentcellen) om meer pigment te produceren. Dit gebeurt bijvoorbeeld tijdens of na de zwangerschap of na het wisselen van anticonceptie. Daarom kan melasma ook voorkomen bij vrouwen die niet zwanger zijn (geweest) en is het woord ‘zwangerschapsmasker’ dus niet altijd correct.
Meer informatie over melasma lees je hier.

Team Member
Acne

Acne is een van de meest voorkomende aandoeningen. Tussen de twaalf en vierentwintig jaar heeft 85% van de jeugd last van (jeugd)puistjes. Het komt het meeste voor op het gezicht maar ook kan het zich laten zien op schouders, rug en borst. Acne is niet alleen een cosmetisch probleem maar kan ook erg pijnlijk zijn. 

Bij het ontstaan van acne spelen verschillende factoren een rol. In de meeste gevallen begint acne in de puberteit doordat de huid onder invloed van hormonen verandert. Talgklieren worden groter en gaan meer en dikker talg produceren waardoor poriën (de uitgang van een talgklier) verstopt raken. De bacteriën die zich bevinden in een talgklier kunnen vervolgens een ontsteking veroorzaken; een puist (pustel).
Meer informatie over acne lees je hier.

Team Member
Couperose

Couperose bestaat uit rode gesprongen bloedvaatjes die vaak op de wangen en neus te zien zijn. Het kan een enkel vaatje zijn, maar ook een samenvloeiend netwerk van verschillende vaatjes bij elkaar. Het is een onschuldig verschijnsel maar kan vaak als cosmetisch storend ervaren worden. Mensen met een licht huidtype hebben meer kans op het krijgen van deze vaatjes (teleangiëctastieën). Vaak ben je niet de enige in je familie want het is erfelijk belast.
Meer informatie over couperose lees je hier.

Team Member
Lentigo (zonschade)

Een kleurafwijking kan veroorzaakt worden door pigment. Een toename van pigment (melanine) leidt tot een donkere plek ten opzichte van de overige huid (hyperpigmentatie). De nummer één oorzaak is blootstelling aan UV-straling. 

Meer informatie over lentigo lees je hier.

Boek jouw afspraak online

Vragen voor de huidtherapeut?

Laat een bericht achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op.