Microneedling - Skinpen

Medische microneedling

  • Wat is het?
  • De behandeling
  • Indicaties

Met medisch microneedling (middels SkinPen®) worden er per seconde 1600 microkanaatjes in de huid gemaakt. Hierdoor wordt het natuurlijke herstelproces diep in de huid geactiveerd waardoor nieuw collageen (type 3) en elastine wordt aangemaakt. De huid wordt hierdoor steviger en voller en de huidteint egaler, frisser en stralender. Medische microneedling is effectief op celniveau en is een investering voor een gezonde huid. Huidgericht gebruikt voor deze microneedling behandeling de SkinPen®.

Voordat de behandeling begint zal de behandelaar de huid reiniging en dien nodig een dubbele reiniging uitvoeren. Indien de microneedling wordt ingezet ten behoeve van acne wordt een dieptereiniging uitgevoerd. Hierna zal de microneedling starten. De huidtherapeut werkt in zones. Allereerst wordt een tussenstof glycerine aangebracht, Skinfuse lift. Deze lichte gel zorgt ervoor dat de SkinPen® zonder wrijving of schuring over de huid heen kan bewegen. Deze tussenstof bestaat enkel uit ingrediënten die veilig en zonder complicaties transdermaal ingebracht kunnen worden. Vervolgens start de needling en wordt gezocht naar de juiste diepte voor gewenst effect. Wanneer het volledige gezicht is behandeld wordt de huid gekoeld met een koud kompres. Afsluitend wordt voor de nazorg idem Skinfuse lift aangebracht.

Skinpen® collageen inductietherapie kan voor vele indicaties worden ingezet:
- Acne
- Acnelittekens
- Doffe huid
- Fijne lijntjes 
- Zonschade
- Poriën

  • Veel gestelde vragen

Een specifieke voorbereiding van de huid is niet nodig.

Een microneedling behandeling wordt niet uitgevoerd bij zwangerschap en borstvoeding, actieve infecties, koortsblaasjes, auto-immuunziekten, actieve zonnebrand en bij gebruik van roaccutane en andere huid verdunnende medicatie.

Een Skinpen® doet niet veel pijn maar kan wel als gevoelig ervaren worden. Dit is zeker ook afhankelijk van huidconditie en diepte van de needling.

De behandelde huid ziet er na de behandeling egaal rood uit en voelt warm/ prikkelend aan. De roodheid trekt binnen enkele uren tot 24 uur weg. Gebieden die intensiever zijn behandeld, kunnen wat langer rood blijven.

Na enkele dagen kan de behandelde huid gaan schilferen. Dit is een teken dat de huid versneld aan het vernieuwen is. Lichte korstvorming kan mogelijk zijn op intensief behandelde plaatsen, krabbel dan niet aan deze plekjes. Extra hydrateren kan nodig zijn als de huid droog is. Aanvankelijk kan de nieuwe huid wat lichter van kleur zijn, in vergelijking met de niet behandelde huid. Na verloop van tijd kleurt dit bij. Binnen enkele weken zal de huid er verfijnder uitzien en gladder aanvoelen.

De minuscuul kleine openingen die met de Skinpen® zijn in de huid zijn gemaakt moeten op de juiste wijze verzorgd worden om ontstekingen te voorkomen. Gebruik van elke andere tussenstof kan de aanmaak van collageen in de weg staan waardoor een SkinPen behandeling zijn effectiviteit verliest.

Na de behandeling ontvang jij 2 nazorg producten om het herstel te bevorderen. Dit is in de prijs inbegrepen. In de eerste 24 uur na de behandeling wordt de Skinfuse® Lift HG 2-4 maal aangebracht voor de nodige hydratatie. De volgende 24 uur breng je de Skinfuse® RESCUE crème naar behoefte aan. Deze crème helpt de huid te kalmeren, te verzachten en te herstellen.

Gebruik ten minste 24 uur na de behandeling geen make up in het behandelde gebied. Camouflerende producten zoals de minerale make-up van Jane Iredale mag wel aangebracht worden na de behandeling.

Voor een optimaal resultaat zijn 3 tot 6 behandelingen nodig met een interval van 4 weken.

Minimaal 4 weken na een Skinpen® kuur zullen de eerste huidverbeteringen zichtbaar zijn. Het aanmaakproces van collageen en de optimale uitwerking hiervan, kan echter tot een jaar doorwerken.

Bij een behandeling gericht op huidverjonging wordt een minimum van 3 behandelingen geadviseerd. Bij een behandeling van acnélittekens en andere intensere indicaties, worden 6 behandelingen geadviseerd. Een kuur mag je 2 keer per jaar doen.

Microneedling worden vaak uitgevoerd in kuurverband in combinatie met een chemische peeling.

Klik hier voor de volledige prijslijst van behandelingen bij Huidgericht.

Vergoeding
Huidgericht is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en voldoet aan de eisen van het Kwaliteitsregister (KP). Afhankelijk van de indicatie kunnen microneedling behandelingen geheel of geheel of gedeeltelijk vergoed worden vanuit jouw zorgverzekering. Dit is echter afhankelijk van het aanvullend verzekeringspakket. Microneedling valt onder het kopje huidtherapie / acnetherapie / huidbehandelingen. Vraag jouw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden.

Huidproblemen

Team Member
Acne

Acne is een van de meest voorkomende aandoeningen. Tussen de twaalf en vierentwintig jaar heeft 85% van de jeugd last van (jeugd)puistjes. Het komt het meeste voor op het gezicht maar ook kan het zich laten zien op schouders, rug en borst. Acne is niet alleen een cosmetisch probleem maar kan ook erg pijnlijk zijn. 

Bij het ontstaan van acne spelen verschillende factoren een rol. In de meeste gevallen begint acne in de puberteit doordat de huid onder invloed van hormonen verandert. Talgklieren worden groter en gaan meer en dikker talg produceren waardoor poriën (de uitgang van een talgklier) verstopt raken. De bacteriën die zich bevinden in een talgklier kunnen vervolgens een ontsteking veroorzaken; een puist (pustel).

Meer informatie over acne lees je hier.

Team Member
Acne littekens

Acne-littekens zijn restverschijnselen van acne. Het ontstaat na een beschadiging van de huid. Alle vormen van acne kunnen aanleiding geven tot acne-littekens maar met name zien we dit na diepere ontstekingen. Ook onbehandelde acne of niet goed behandelde acne, zoals het zelf uitknijpen van mee-eters, kunnen blijvende littekens geven. Doordat de talgklieren ontstoken raken, kunnen deze schade aanbrengen en kan het reliëf van de huid veranderen met putjes of kleurverschil in de huid ontstaan.

Meer informatie over acne littkens vind je hier. 

Team Member
Lentigo (zonschade)

Een kleurafwijking kan veroorzaakt worden door pigment. Een toename van pigment (melanine) leidt tot een donkere plek ten opzichte van de overige huid (hyperpigmentatie). De nummer één oorzaak is blootstelling aan UV-straling. 

Meer informatie over lentigo lees je hier.

Team Member
Huidveroudering

Tijdens het ouder worden verandert de structuur van de huid. Hierdoor ontstaat huidverslapping en wordt de huid dunner en kwetsbaarder. Dit verouderingsproces start rond het twintigste levensjaar en wordt zichtbaar tussen de dertig en veertigste jaar. De mate waarin de huidveroudering toetreedt is afhankelijk van erfelijke en externe factoren.
Meer informatie over huidveroudering lees je hier.

Boek jouw afspraak online

Vragen voor de huidtherapeut?

Laat een bericht achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op.