Behandelingen

Laser- en lichttherapie bij Huidgericht

Zodra de zonuren en -zonkracht minder worden en de blaadjes van de bomen vallen, zetten wij onze lasers weer aan. Huidgericht biedt verschillende laser en lichtbehandelingen aan. Afhankelijk van de indicatie wordt de meest passende therapie, samen met jou, gekozen.

Laser ontharen

Huidgericht werkt sinds 2017 met de LightSheer Diode laser 810nm. Bij laserontharing absorbeert het pigment in het haarzakje het laserlicht wat wordt omgezet in warmte, hierdoor beschadigt het haarzakje. Door herhaling van de behandeling wordt het haarzakje zodanig beschadigd dat er op den duur geen haargroei meer mogelijk is. Voor het gewenste effect van laser ontharen heb je meerdere behandelingen nodig doordat haren groeien in verschillende haargroei fases. Enkel het haar wat in de actieve groeifase zit bevat pigment en heeft voldoende bloedtoevoer om het laserlicht volledig te absorberen. Enkel deze haarzakjes zullen effectief worden vernietigd tijdens de behandeling. Maar helaas groeien niet alle haren tegelijk in deze actieve groeifase. Na elke behandeling start de cyclus van haargroei opnieuw. Om deze reden zijn er altijd meerdere behandelingen nodig, met een interval van 4 tot 8 weken.

IPL

Huidgericht werkt met de Stellar M22™ IPL. IPL staat voor Intense Pulsed Light. Een IPL werkt met verschillende filters waarmee de nanometers tussen 400nm t/m 1200nm (afhankelijk van gewenste indicatie) worden gekozen. Deze filters zorgen ervoor dat het licht van de IPL de juiste nanometers doorlaat om gewenst doelwit te kunnen bereiken. Hierdoor is de Stellar M22™ IPL inzetbaar voor meerdere indicaties zoals roodheid en pigmentatie.

Wanneer de huidtherapeut een puls geeft met de IPL geeft deze energie af aan de pigmenten of vaten in de huid, die hierdoor worden opgewarmd. Door de opwarming van de pigmentcellen treedt er schade op en sterven de cellen af. De vaatwanden worden door de warmte beschadigd, waardoor de vaatjes samentrekken en het lichaam de verschrompelde vaatjes netjes opruimt.

De IPL kan ook worden ingezet bij acne voor het doden van een Propionibacterium Acnes bacterie. De P. Acnes bacterie is een huidbacterie die bij een teveel aan talg zich snel vermenigvuldigt waardoor er ontstekingen ontstaan. Door de IPL-behandeling worden niet alleen de bacteriën vernietigd, maar ook wordt de talgproductie gereduceerd. Hierdoor krimpen de talgklieren en raken ze minder snel verstopt.

Pigment laser

Voor plaatselijke pigmentvlekken, verruca (steelwratjes) en fibromen gebruikt Huidgericht de KTP-laser (532 nm). Het licht van de KTP-laser wordt door de melanine geabsorbeerd. Wanneer de lichtbundel geabsorbeerd wordt, komt er warmte vrij en deze warmte breekt het pigment af, dat vervolgens via ons natuurlijke afvoersysteem wordt afgevoerd.

Vaatlaser

Voor het behandelen van deze vaatjes gebruikt Huidgericht de KTP laser (532nm). Bij een behandeling met de KTP-laser dringt het laserlicht door de huid en zoekt de oxyhemoglobine van het bloed op. Hierdoor worden de bloedvaatjes verwarmd, trekt de vaatwand samen waardoor vervolgens het lichaam de overblijfselen opruimt. Met een lichtbundel van een paar millimeter kunnen de vaatjes nauwkeurig behandeld worden.

Vragen voor de huidtherapeut?

Laat een bericht achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op. 

    Share