Light Sheer Diode

" De gouden standaard op het gebied van laserontharing "

 

  • Wat is het?
  • De behandeling
  • Indicaties

Huidgericht werkt sinds 2017 met de LightSheer Diode laser 810nm. Bij laserontharing absorbeert het pigment in het haarzakje het laserlicht wat wordt omgezet in warmte, hierdoor beschadigt het haarzakje. Door herhaling van de behandeling wordt het haarzakje zodanig beschadigd dat er op den duur geen haargroei meer mogelijk is. Voor het gewenste effect van laser ontharen heb je meerdere behandelingen nodig doordat haren groeien in verschillende haargroeifases. Enkel het haar wat in de actieve groeifase zit bevat pigment en heeft voldoende bloedtoevoer om het laserlicht volledig te absorberen. Enkel deze haarzakjes zullen effectief worden vernietigd tijdens de behandeling. Maar helaas groeien niet alle haren tegelijk in deze actieve groeifase. Na elke behandeling start de cyclus van haargroei opnieuw. Om deze reden zijn er altijd meerdere behandelingen nodig, met een interval van 4 tot 8 weken.

Wanneer het de eerste behandeling is, zal de huidtherapeut nogmaals de wensen m.b.t. ontharen bespreken. Indien het een herhaal behandeling is zal de huidtherapeut bespreken hoe het is gegaan na de vorige behandeling en nagaan of bijzonderheden zijn die van invloed kunnen zijn op de behandeling zoals bijvoorbeeld het gebruik van medicatie. Nadien wordt het te behandelen gebied geschoren of wordt gecontroleerd of je zelf goed geschoren hebt. Vervolgens zal de huidtherapeut het behandelgebied aftekenen en krijg je een beschermende bril. Afhankelijk van de behandelkop wordt er wel of geen gel aangebracht op de huid. De laserkop wordt op de huid gezet en de puls wordt gegeven. Vaak wordt er een warmte waargenomen. Wanneer het gebied behandeld is, wordt indien noodzakelijk, de gel verwijderd.

Laser ontharen is geschikt voor donkere haren in gelaat of op het lichaam.
 

  • Veel gestelde vragen
  • Voor alle indicaties geldt dat de huid niet in de zon mag zijn geweest gedurende 6 weken voor de behandeling. Dit geldt ook voor zonnebank en zelfbruinende crèmes om pigmentverschuivingen te voorkomen. Indien de huid toch zongebruind is zal er niet behandeld worden. Tevens dient er dagelijks een zonnebrandcrème gesmeerd te worden.
  • Bij laser ontharen mogen de haren van het te behandelen gebied enkel geschoren of geknipt worden. Ontharen middels epileren/ harsen mag dus niet. Indien er geen beharing is, kan er niet behandeld worden.

Tijdens de laser kuur is het belangrijk het te behandelen gebied dagelijks te beschermen met een zonnebrandcrème wanneer het gebied in direct zonlicht komt.

Laser ontharen mag niet worden uitgevoerd bij zwangerschap of het geven van borstvoeding. Daarnaast is het belangrijk de huidtherapeut altijd te informeren bij wijzigingen in medicament gebruik.

Laser ontharen wordt niet wordt niet als prettig ervaren. Echter zal de huidtherapeut altijd behandelen naar wat jouw huid qua warmte aan kan maar ook de instelling bepalen op basis van jouw gevoel.

Na de behandeling kan de huid wat rood zijn door de hoeveelheid warmte die in de huid is aangebracht. Dit zal echter snel afnemen.

  • Gedurende 4 weken na de behandeling bescherm je jouw huid met zonnebrandcrème. Waarbij het advies is deze te blijven gebruiken nadat de 4 weken voorbij zijn.
  • Bij erytheem (roodheid), folliculair oedeem (vocht rondom de haarfollikel) en jeuk kan gekoeld worden met een coldpack uit de koelkast of kan gebruikt gemaakt worden van een kalmerende gel (zoals aloe vera gel).
  • Vermijd de sauna tot 24 uur na de behandeling om de huid de kans te geven al de warmte te verliezen.
  • Gebruik geen vette crèmes en geen zeep tot de huid rustig is en zijn warmte kwijt is geraakt.

Het eerste effect zie je na ongeveer 2 à 4 weken. Dan begint een deel van de behandelde haren los te laten en ontstaan er onbehaarde plekken. Bij het ontstaan van kale plekken zie je dat de kuur aanslaat. Ook kunnen haren dunner terugkomen. Voor het gewenste effect van haarreductie adviseert Huidgericht tenminste 8 behandelingen.

Je mag uitgaan van 80% haar-vermindering. Nadien is het advies een jaarlijks onderhoud voor behoud van resultaat van 1 à 2 behandelingen per jaar.

Belangrijk om te weten: Helaas zitten er onder onze huid haarzakjes die ‘slapen’ of slechts licht dons produceren. Deze kunnen door hormoonveranderingen wakker worden in een later stadium in ons leven, bijvoorbeeld bij zwangerschap, menopauze, gebruik van medicijnen (antibiotica, hormoonpreparaten).

Klik hier voor de volledige prijslijst van behandelingen bij Huidgericht.

Vergoeding
Huidgericht is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en voldoet aan de eisen van het Kwaliteitsregister (KP). Soms kunnen laserbehandelingen in het gelaat geheel of geheel of gedeeltelijk vergoed worden vanuit jouw zorgverzekering. Dit is echter afhankelijk van het aanvullend verzekeringspakket. Laser ontharen valt onder het kopje huidtherapie / elektrisch epileren / ontharen. Vraag jouw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden.

Huidproblemen

Team Member
Ongewenste haargroei

Voor veel mannen en vrouwen is ongewenste haargroei een groot probleem. Dit kunnen witte, grijze, blonde, rode of zwarte haren zijn. Haren kunnen soms ongewenste aandacht trekken en daarmee gevoelens van schaamte en onzekerheid veroorzaken. Maar niet alleen cosmetisch kan het storend zijn, zeker ook medisch. Denk bijvoorbeeld aan ingegroeide haren en haarcystes (sinus pilonidalis).

Meer informatie over ongewenste haargroei lees je hier.

Team Member
Huidveroudering

Tijdens het ouder worden verandert de structuur van de huid. Hierdoor ontstaat huidverslapping en wordt de huid dunner en kwetsbaarder. Dit verouderingsproces start rond het twintigste levensjaar en wordt zichtbaar tussen de dertig en veertigste jaar. De mate waarin de huidveroudering toetreedt is afhankelijk van erfelijke en externe factoren.

Meer informatie over huidveroudering lees je hier.

Team Member
Kersenangioom

Kersenangiomen (cherry angioma’s), ook wel bekend als kersenwratjes, zijn goedaardige onschuldige huidwratjes. Het is een plaatselijke toename van hele kleine maar sterk verwijde vaatjes in de huid en een gevolg van huidveroudering wegens de kwaliteitsvermindering van onze vaten.

De wratjes zijn kleine fel rode, paarsachtig puntjes die als een bolling op de huid liggen. Op tienerleeftijd kunnen deze plekjes al ontstaan en vanaf de leeftijd van 60 jaar worden het er vaak meer.

Meer informatie over kersenangiomen lees je hier. 

Team Member
Couperose

Couperose bestaat uit rode gesprongen bloedvaatjes die vaak op de wangen en neus te zien zijn. Het kan een enkel vaatje zijn, maar ook een samenvloeiend netwerk van verschillende vaatjes bij elkaar. Het is een onschuldig verschijnsel maar kan vaak als cosmetisch storend ervaren worden. Mensen met een licht huidtype hebben meer kans op het krijgen van deze vaatjes (teleangiëctastieën). Vaak ben je niet de enige in je familie want het is erfelijk belast.
Meer informatie over couperose lees je hier.

Boek jouw afspraak online

Vragen voor de huidtherapeut?

Laat een bericht achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op.