Hydrafacial

 • Wat is het?
 • De behandeling
 • Boosters & uitbreidingen
 • Indicaties

HydraFacial® is een non-invasieve behandeling die bestaat uit 3 verschillende stappen die noodzakelijk zijn om de huid te gaan verbeteren en gezond te houden. Het is een combinatie van hydradermabrasie, een peeling, uitzuiveren van de poriën en het insluizen van een booster voor de huid. De behandeling voelt aan als een “vochtige stofzuiger” die over de huid gaat. Hydrafacial is een diepe verzorging, maar toch is er slechts een kleine kans op irritatie, waardoor deze behandeling voor bijna elk huidtype kan!

De Hydrafacial experience biedt 3 verschillende behandelmogelijkheden. De Hydrafacial Basic, Deluxe of Platinum.

Hydrafacial basic
1. Reiniging en Peeling
Als eerste zal de behandelaar de huid reinigen met een cleanser. Nadien start direct de eerste stap van de Hydrafacial, een diepe reiniging van de huid. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van melkzuur en glucosamine. Beide zorgen ervoor dat de dode huidcellen die als dakpannen over elkaar heen liggen en vastgehouden worden door “cementlagen” losgeweekt worden van elkaar. Het serum gaat namelijk deze ‘cementlagen’, onze huidvetten, verweken. De dode huidcellen komen hierdoor minder vast te liggen. Daarna wordt er met een tip over de huid geschraapt en worden dode huidcellen verwijderd die verantwoordelijk zijn voor een grauwe en doffe huid.

Vervolgens wordt de huid gepeeld. Hiervoor wordt een combinatie van glycolzuur en salicylzuur gebruikt die ervoor zorgen dat de poriën geopend worden en onzuiverheden los komen te zitten. Je kunt dit een beetje voelen prikkelen op de huid maar het doet geen pijn. De meeste mensen voelen dit zelfs niet en zeker als je al producten met glycolzuur en salicylzuur gebruikt. In de eerste behandeling wordt een milde peeling gebruikt en in de daaropvolgende behandelingen zal de behandelaar bespreken worden of er een sterkere peeling gebruikt kan worden.

2. Extracties en Hydratatie
Alle onzuiverheden, make-up resten en afvalstoffen in je poriën zitten nu al wat losser. We gaan met een hogere vacüum de poriën leegmaken maar tegelijkertijd gaan we de huid hydrateren. Al hetgeen wat uit de huid komt vind je na de behandeling terug in het afvalbakje, jouw persoonlijke ‘gunkie’.

3. Insluizen en beschermen
Als laatste stap gaan we de poriën terug sluiten en de gezondheidscocktail voor de huid insluizen. Deze gezondheidscocktail bestaat uit hyaluronzuur, peptides en antioxidanten. We gaan dus zowel hydrateren, werken aan anti-aging en de huid beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

De afsluiting
De huid is nu goed verzadigd met antioxidanten en hyaluronzuur zodat we nu alleen nog de huid goed moeten beschermen voor de buitenlucht. Hiervoor wordt een verzorgende crème aangebracht en indien je overdag een behandeling hebt wordt een zonnebrandcrème aangebracht.

Het afvalbakje
Aan het einde van de behandeling laat de behandelaar jouw persoonlijke ‘gunkie’ zien, oftewel het afvalbakje. Hierin kun je wat er allemaal van je huid is afgekomen. Je ziet dode huidcellen, mee-eters, giftige stoffen en alles wat er niet in de huid hoort. De Hydrafacial serums die gebruikt worden zijn doorzichtig en het troebele wat je ziet is je (dode) huid en afvalstoffen. 

Hydrafacial Deluxe
Wanneer je kiest voor een Hydrafacial deluxe wordt de behandeling uitgebreid met een booster. De behandelaar zal jou hierover een advies geven, afhankelijk van jouw wensen. Tevens wordt de behandeling uitgebreid met LED Light Therapy. Rood led licht wordt gebruikt voor de verbetering van de huidstevigheid en elasticiteit. Het helpt ook bij het verminderen van de zichtbare fijne lijntjes en rimpels, hyperpigmentatie en andere tekenen van veroudering. Blauw led licht wordt ingezet met actieve acne me

Hydrafacial Platinum

Wanneer je kiest voor de volledig Hydrafacial® ervaring start jouw Hydrafacial® behandeling met het ontgiftingsproces middels lymfedrainage. Vervolgens ontvang je alle stappen van de Hydrafacial basic, je ontvangt de booster en ledlicht uit de Deluxe treatment.

 • Omorovicza: booster met vitamine A, C, E, hyaluronzuur en niacinamide om de huid te herstellen en te activeren. Reinigt en hydrateert de huid en laat hem weer stralen. Deze booster moet je echt eens proberen.
 • Regen GF™: regeneratieve peptides bootsen groeifactoren na om de productie van collageen en elastine te stimuleren. Wordt vaak ook gekozen bij acne.
 • NassifMD Hydraglucan™: gepatenteerde cocktail van werkstoffen waaronder hyaluronzuur die de huid hydrateren, herstellen, verjongen en beschermen. Herstelt het volume en pakt huidveroudering aan. De Hydrafacial glow wordt tevens versterkt.
 • Circadia Chrono Peptide Booster: met anti-aging peptides en pakt fijne lijntjes en rimpels aan en geeft de huid meer energie.
 • Circadia Protec Plus Booster: beschermt de huid tegen vrije radicalen die schade aan de huid veroorzaken. Diverse hydraterende werkstoffen waaronder hyaluronzuur zorgen voor een betere hydratatie en pakt roodheid aan.

Plaatselijke boosters

 • Dermabuilder: booster serum op basis van peptides voor het behandelen van fijne lijntjes en huidveroudering.
 • Britenol: booster met vitamine C die de huid egaler maakt.

Mogelijke uitbreidingen.

 • Perk Eye Replenishing: De oogcontour verbeteren; werken op fijne lijntjes/ donkere kringen verminderen. Ideaal om te combineren tijdens jouw Hydrafacial®behandeling. (Naast de praktijk behandeling krijg je de rest van het product mee naar huis, zodat je een maand lang jouw ogen thuis verder kan verzorgen.)
 • Perk Lip Revitaliser; Lip contour verbeteren; werken op de fijne lijntjes/ hydratatie/ de lippen plumpen, ideaal om te combineren tijdens jouw Hydrafacial® behandeling. (Naast de praktijk behandeling krijg je de rest van het product mee naar huis, zodat je nog een maand lang jouw lippen thuis verder kan behandelen.)
 • Enzym masker: Geef jouw Hydrafacial® behandeling een extra boost met voorafgaand een enzym masker. Let op: deze behandeling kan enkel i.c.m. een Hydrafacial® behandeling.
 • Ontspannende massage: Geniet van een aanvullende ontspanning massage na jouw Hydrafacial® behandeling. Maximaal genieten.

Een Hydrafacial® werkt op onzuiverheden, fijne lijntjes, grove huidstructuur en oppervlakkige pigmentvlekken. Het kan op alle huiden worden toegepast omdat het geheel aanpasbaar is op het gebied van intensiteit en booster keuze.

 • Veel gestelde vragen

De huid heeft voor deze behandeling geen voorbereiding nodig. Echter adviseert Huidgericht voor optimaal resultaat de juiste skincare voor thuis. Bijvoorbeeld producten met hyaluronzuur en glycolzuur.

Voor deze behandeling hoef je nergens rekening mee te houden. Behalve wanneer je hem zou willen plannen voor een stralende huid voor een belangrijke dag bijvoorbeeld een bruiloft of diplomering. Dan adviseert Huidgericht deze behandeling te plannen 2 dagen voorafgaand aan deze dag.

In het geval van zwangerschap of borstvoeding kan je een Hydrafacial® behandeling ondergaan, echter dient de behandeling dan wel te worden aangepast omdat de stap met de exfoliatie niet mag worden uitgevoerd.

Een Hydrafacial® behandeling wordt niet uitgevoerd bij actieve infecties, koortsblaasjes, auto-immuunziekten, actieve zonnebrand en bij gebruik van roaccutane en andere huid verdunnende medicatie.

De behandeling wordt als ontspannend ervaren en is hiermee dus niet pijnlijk.

Na de behandeling heeft je huid de gehydrateerde Hydrafacial® look. Mogelijk is hij nog iets roze maar dit zal snel wegtrekken.

Om het resultaat van de Hydrafacial® te onderhouden is skincare thuis essentieel. Product keuze is hierin afhankelijk van gewenst resultaat. Indien gewenst kan de behandelaar jou hierover adviseren. 

We raden je aan om deze behandeling elke 4 weken te herhalen. Want elke 28 dagen vernieuwen de huidcellen zich en begint je huid weer te verstoppen. Dit zorgt ervoor dat je thuisproducten minder goed werken en je huid minder zal stralen.

Klik hier voor de volledige prijslijst van behandelingen bij Huidgericht.

Vergoeding
Huidgericht is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en voldoet aan de eisen van het Kwaliteitsregister (KP). Soms kunnen behandelingen geheel of geheel of gedeeltelijk vergoed worden vanuit jouw zorgverzekering. Dit is echter afhankelijk van het aanvullend verzekeringspakket. Hydrafacial valt onder het kopje huidtherapie / acnetherapie. Vraag jouw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden.

Huidproblemen

Team Member
Zonschade (lentigo)

Een kleurafwijking kan veroorzaakt worden door pigment. Een toename van pigment (melanine) leidt tot een donkere plek ten opzichte van de overige huid (hyperpigmentatie). De nummer één oorzaak is blootstelling aan UV-straling. 

Meer informatie over lentigo lees je hier.

Team Member
Rosacea

Rosacea is een andere veelvoorkomende huidaandoening wat vaker voorkomt bij vrouwen dan bij mannen. Hierbij gaat het om een chronische ontsteking dat zich uit in rode verkleuringen van met name de wangen en de neus. Er kunnen ook puistjes bij de gesprongen bloedvaatjes (couperose) voorkomen. Vaak is de huid erg gevoelig, branderig en snel last van rood worden (flushing).

Meer informatie over rosacea lees je hier.

Team Member
Acne

Acne is een van de meest voorkomende aandoeningen. Tussen de twaalf en vierentwintig jaar heeft 85% van de jeugd last van (jeugd)puistjes. Het komt het meeste voor op het gezicht maar ook kan het zich laten zien op schouders, rug en borst. Acne is niet alleen een cosmetisch probleem maar kan ook erg pijnlijk zijn. 

Meer informatie over acne lees je hier.

Team Member
Huidveroudering

Tijdens het ouder worden verandert de structuur van de huid. Hierdoor ontstaat huidverslapping en wordt de huid dunner en kwetsbaarder. Dit verouderingsproces start rond het twintigste levensjaar en wordt zichtbaar tussen de dertig en veertigste jaar. De mate waarin de huidveroudering toetreedt is afhankelijk van erfelijke en externe factoren.

Meer informatie over huidveroudering lees je hier.

Boek jouw afspraak online

Vragen voor de huidtherapeut?

Laat een bericht achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op.