Huidveroudering

" Anti aging "

  • Wat is het?
  • Verschillende soorten
  • Behandelingen

Tijdens het ouder worden verandert de structuur van de huid. Hierdoor ontstaat huidverslapping en wordt de huid dunner en kwetsbaarder. Dit verouderingsproces start rond het twintigste levensjaar en wordt zichtbaar tussen de dertig en veertigste jaar. De mate waarin de huidveroudering toetreedt is afhankelijk van erfelijke en externe factoren.

Bijna iedereen krijgt te maken met rimpels. Bij rimpels is er sprake van een afname in het collageen en de elastine . Dit komt door een vermindering en beschadiging van collageen (bindweefsel) en elastine vezels waardoor onze huiden stevigheid en elasticiteit verliezen. Wanneer deze twee onderdelen afnemen zal de huid gaan verslappen.

Daarnaast wordt de opperhuid (bovenste huidlaagje) steeds dunner waardoor de huid kwetsbaarder wordt. De talgproductie neemt af waardoor de huid steeds droger wordt en de barrière raakt verstoord waardoor de huid steeds gevoelig en grauwer wordt.

 

  • Veel gestelde vragen

Huidveroudering is een natuurlijk proces dat we niet tegen kunnen houden. Maar we kunnen er wel voor zorgen dat het verouderingsproces vertraagd.

Behandelingen tegen huidveroudering zijn voornamelijk gebaseerd op preventie. De focus ligt op het optimaliseren van de huidconditie zodat er zo min mogelijk schade en vermindering optreedt van de eiwitten in spieren en bindweefsel (collageen en elastine). Hiervoor is het belangrijk dat de huid goed verzorgd wordt en blijft worden. Meerdere behandelingen zijn hiervoor noodzakelijk om te continueren. Vergelijk het met je conditie wanneer je naar de sportschool gaat. Deze zal verbeteren bij een goede frequentie en verslechteren wanneer je niet meer frequent gaat.

Er bestaan verschillende manieren om aan anti-ageing te werken. Behandelingen kunnen specifiek op een gewenste plek, maar ook op het gehele gezicht toegepast worden. Huidgericht biedt hierin verschillende behandelingen aan. Om het beste resultaat te behalen worden er vaak gebruik gemaakt van diverse behandelingen binnen het behandelplan.

Wil jij jouw huid verbeteren op het gebied van huidverjonging? Dan lukt dat niet met alleen behandelingen. Thuisproducten zijn erg belangrijk en daarom geven wij altijd een dringend advies mee om ook thuis aan de slag te gaan met de juiste producten afgestemd op jouw huid. Door een juiste skincare routine kan er al een verbetering worden behaald, maar zorgt er uiteraard ook voor dat je langer plezier hebt van behaalde behandelresultaten.

Klik hier voor de volledige prijslijst van behandelingen bij Huidgericht.

Vergoeding:
Deze behandeling komt niet in aanmerking voor een vergoeding.

List Content
Team Member
PRX-T33

De PRX-T33 stimuleert het natuurlijke vernieuwingsproces van de huid en herstelt jouw uitstraling, teint en elasticiteit. De PRX-T33 is een de unieke samenstelling van TCA (trichloorazijnzuur) i.c.m. H2O2 (waterstofperoxide) op een zeer nauwkeurig pH-niveau en kojinezuur. TCA en H2O2 passeren de huidbarrière met verschillende snelheden en bereiken de diepere huidlagen. De TCA stimuleert de fibroblast groeifactoren zonder de huid te beschadigen, terwijl H2O2 de eiwitten in de lichaamscellen activeert. Dit stimuleert de cel vernieuwing en aanmaak van nieuwe collageenvezels. Kojinezuur zorgt voor een verhelderend effect.

Meer informatie over de PRX-T33 lees je hier.

Team Member
Medische microneedling

Met medisch microneedling wordt, door middel van hele kleine, steriele naaldjes die vibrerend op de huid terecht komen. Per seconde maakt de Skinpen® per seconde 1600 microkanaatjes in de huid. Tijdens de behandeling wordt het natuurlijke herstelproces diep in de huid geactiveerd waardoor nieuw collageen (type 3) en elastine wordt aangemaakt. De huid wordt hierdoor steviger en voller en de huidteint egaler, frisser en stralender. Medisch microneedling is effectief op celniveau en zorgt daardoor voor een zichtbaarder resultaat. Huidgericht gebruikt voor deze microneedling de Skinpen®.

Meer informatie over microneedling lees je hier.

Team Member
Microdermabrasie

Microdermabrasie werkt in de epidermis, dit is de bovenste huidlaag. De microdermabrasie maakt de dode huidcellen en vuiligheid los en voert dit af middels een vacuumproces. Doordat de dode huidcellen worden verwijderd is de huid beter in staat om werkstoffen op te nemen waardoor deze meer effect hebben in de huid. De huid krijgt tevens een betere doorbloeding en stimuleert de aanmaak van nieuwe cellen. Ook worden de poriën minder grof en kunnen pigmentvlekjes en fijne rimpeltjes vervagen. De huid zal na de microdermabrasie behandeling veel gladder aanvoelen en er egaler en mooier uitzien.

Meer informatie over microdermabrasie lees je hier.

Team Member
Hydrafacial

HydraFacial® is een non-invasieve behandeling die bestaat uit 3 verschillende stappen die noodzakelijk zijn om de huid te gaan verbeteren en gezond te houden. Het is een combinatie van hydradermabrasie, een peeling, uitzuiveren van de poriën en het insluizen van een booster voor de huid. De behandeling voelt aan als een “vochtige stofzuiger” die over de huid gaat. Hydrafacial® is een diepe verzorging, maar toch is er slechts een kleine kans op irritatie, waardoor deze behandeling voor bijna elk huidtype kan!

Meer informatie over de Hydrafacial® behandeling lees je hier. 

Boek jouw afspraak online

Vragen voor de huidtherapeut?

Laat een bericht achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op.