Enzym masker

  • Wat is het?
  • De behandeling
  • Indicaties

Fruitenzymen verteren dode huidcellen en leggen jongere huidlagen bloot op een milde, voor de huid een niet irriterende manier. Hun natuurlijke werkingsmechanisme is heel anders dan dat van AHA’s (alfahydroxyzuren). Een enzympeeling lost de bovenste huidlagen van de opperhuid op milde wijze op en versnelt zo het natuurlijke exfoliatieproces, waardoor celvernieuwing wordt gestimuleerd, de huid elastischer en de huidstructuur fijner wordt, en verstopte poriën worden gereinigd.

De huid wordt gereinigd met een cleanser en toner. De inwerktijd en het aantal laagjes varieert afhankelijk van de gekozen enzympeeling, de indicatie en huidreactie. Je zult een milde tinteling ervaren tijdens de enzympeeling dat enkele minuten kan aanhouden. Je krijgt dan van de huidtherapeut een waaier om het branderige gevoel iets te verlichten. Wanneer de therapeut de juiste reactie ziet wordt de enzympeeling verwijderd met een koud kompres. Vervolgens krijgt de huid nazorg met een serum, verzorgende crème en afhankelijk van het tijdstip zonnebrandcrème aanbrengen.

Deze behandeling is perfect bij een milde acne, doffe teint en oppervlakkige onvolkomenheden. Wil je geen downtime tijd zoals bij een chemische peeling of microneedling, is dit een alternatief.

  • Veel gestelde vragen

Voor deze behandeling is geen specifieke voorbereiding nodig.

Voor deze behandeling zijn geen absolute contra-indicaties. In de meeste gevallen kan deze behandeling gewoon uitgevoerd worden. Ook privé hoef je geen rekening te houden wanneer je deze behandeling uit laat voeren. De behandeling heeft vrijwel geen hersteltijd.

De behandeling is niet pijnlijk.

Dankzij de enzymatische werking blijft de huid stralend, zonder merkbare afschilfering en met minimale roodheid, waardoor de herstelperiode heel kort is.

Na deze behandeling is geen specifieke skincare noodzakelijk. Echter om het resultaat zo lang mogeljik te behouden adviseert Huidgericht producten met o.a. vitamine c, glycolzuur en retinol.

Geeft de huid een mooie egale teint en frisse uitstraling.

Klik hier voor de volledige prijslijst van behandelingen bij Huidgericht.

Vergoeding
Huidgericht is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en voldoet aan de eisen van het Kwaliteitsregister (KP). Afhankelijk van de indicatie kan een enzympeeling geheel of geheel of gedeeltelijk vergoed worden vanuit jouw zorgverzekering. Dit is echter afhankelijk van het aanvullend verzekeringspakket. Een enzympeeling valt onder het kopje huidtherapie/ acnetherapie / huidbehandelingen. Vraag jouw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden.

Huidproblemen

Team Member
Lentigo (zonschade)

Een kleurafwijking kan veroorzaakt worden door pigment. Een toename van pigment (melanine) leidt tot een donkere plek ten opzichte van de overige huid (hyperpigmentatie). De nummer één oorzaak is blootstelling aan UV-straling. 

Meer informatie over lentigo lees je hier.

Team Member
Rosacea

Rosacea is een andere veelvoorkomende huidaandoening wat vaker voorkomt bij vrouwen dan bij mannen. Hierbij gaat het om een chronische ontsteking dat zich uit in rode verkleuringen van met name de wangen en de neus. Er kunnen ook puistjes bij de gesprongen bloedvaatjes (couperose) voorkomen. Vaak is de huid erg gevoelig, branderig en snel last van rood worden (flushing).

Meer informatie over rosacea lees je hier.

Team Member
Acne

Acne is een van de meest voorkomende aandoeningen. Tussen de twaalf en vierentwintig jaar heeft 85% van de jeugd last van (jeugd)puistjes. Het komt het meeste voor op het gezicht maar ook kan het zich laten zien op schouders, rug en borst. Acne is niet alleen een cosmetisch probleem maar kan ook erg pijnlijk zijn. 

Meer informatie over acne lees je hier.

Team Member
Huidveroudering

Tijdens het ouder worden verandert de structuur van de huid. Hierdoor ontstaat huidverslapping en wordt de huid dunner en kwetsbaarder. Dit verouderingsproces start rond het twintigste levensjaar en wordt zichtbaar tussen de dertig en veertigste jaar. De mate waarin de huidveroudering toetreedt is afhankelijk van erfelijke en externe factoren.

Meer informatie over huidveroudering lees je hier.

Boek jouw afspraak online

Vragen voor de huidtherapeut?

Laat een bericht achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op.