Huidproducten

Crystal Retinal: Retinol, maar dan 11x sterker!

Je hoort en leest het overal: Retinol is perfect voor jouw huid vanwege zijn effectiviteit en veelzijdigheid. Retinol is een vorm van vitamine A: de gouden standaard voor anti-ageing. Het werkt fantastisch tegen fijne lijntjes en rimpels, het laat je er jonger uitzien, werkt mooi op de huidtextuur, egaliseert je huid, helpt bij acne en de plekjes die de acne heeft achter gelaten. Retinol biedt velen voordelen voor de huid en is daarom niet voor niets helemaal hot en een favoriet bij veel mensen die streven naar een gezonde stralende huid. 

Maar wist je dat er een 11x snellere variant bestaat van retinol, die ook nog eens minder huidirritatie geeft? Het is de Crystal Retinal van Medik8!

11x sterker 
Het is belangrijk om te weten dat vitamine A alleen een werking heeft in de huid als het stofje is omgezet naar retinoïne zuur. Alleen deze vorm van vitamine A is effectief op de huid. Verschillende vormen van vitamine A die uiteindelijk worden omgezet naar dit retinoïne zuur zijn: retinyl esters, retinol en retinaldehyde. Hoe minder omzettingen er nodig zijn om zich naar deze actieve vorm te transformeren, des te effectiever het ingrediënt is.

Crystal Retinal van Medik8 bevat het hierboven beschreven retinaldehyde wat maar liefst 11x sneller resultaat geeft dan de standaard retinol! Crystal Retinal met retinaldehyde is een snel opneembaar vitamine A-serum dat slechts 1 transformatie hoeft te ondergaan om tot de actieve vorm te komen.

Minder huidirritatie 
Retinol is een krachtig ingrediënt dat de huid kan irriteren door zijn snelle afgifte. Om dit te voorkomen maakt Crystal Retinal gebruik van een ingekapselde retinal. Huidenzymen zullen deze capsules langzaam vernietigen waardoor de vitamine A geleidelijk vrijkomt en de huid getriggerd wordt om zichzelf te verbeteren. Door deze vertraagde afgifte is er sprake van minder huidirritatie.

Voordelen vitamine A

  • Aanmaak collageen: Collageen is een eiwit dat verantwoordelijk is voor de elasticiteit en stevigheid van de huid. Naarmate we ouder worden, neemt de productie van collageen af waardoor tekenen van veroudering zoals fijne lijntjes en verslapping optreden. Vitamine A speelt een rol bij de aanmaak van collageen doordat het de productie va fibroblasten stimuleert. Dit zijn cellen die verantwoordelijk zijn voor de productie van collageen. Hierdoor helpt het om tekenen van veroudering te verminderen.
  • Egaliseren: Vitamine A stimuleert celvernieuwing en zorgt voor het verwijderen van dode huidcellen waardoor de huid er fris en gezond uitziet.
  • Verminderen acne: Door het afstoten van dode huidcellen raken poriën minder snel verstopt. Daarnaast heeft het een antibacterieel effect waardoor er minder ontstekingen zullen ontstaan. En heeft retinol de eigenschap om talgproductie te verminderen.
  • Verminderen pigment: Doordat vitamine A zorgt voor een versnelling in celvernieuwing, zullen pigmentvlekken eerder vervagen. Daarnaast remt het ook de tyrosinase activiteit dat verantwoordelijk is voor de kleur in de huid. Een te hoge tyrosinase activiteit zorgt voor (plaatselijke) pigmentaties.

Crystal Retinal
Door de verschillende sterktes van retinal is er altijd een Crystal Retinal die bij jouw huid past. De sterktes variëren van 0,01% tot 0,2% retinaldehyde. Crystal Retinal 1 (0,01%) en 3 (0,03%) zijn erg zacht. Hierdoor zijn deze geschikt voor de gevoelige (rosacea) huid of als beginpunt. Bij Crystal Retinal 6, 10 en 20 krijg je een hoge concentratie retinal waardoor je steeds hoger in de retinaldehyde ladder klimmen en de werking steeds krachtiger wordt.

Crystal Retinal bevat naast vitamine A ook vitamine E, hyaluronzuur en glycerine. Dit geeft een hydraterend effect waardoor ook de huidbarrierefunctie verbeterd.

Gebruik de Crystal Retinal in de avond. Reinig eerst de huid en breng daarna 2 pompjes Crystal Retinal aan op gezicht en hals. Breng hierover heen optioneel de Advanced night restore crème aan, deze is ideaal in combinatie met vitamine A. Het geeft de huid direct comfort en een hydratieboost.

Als je een beginnende vitamine A gebruiker bent, is het belangrijk om het gebruik langzaam op te bouwen om bijwerkingen als roodheid, schilfering en droogheid te minimaliseren. Door de huid te laten wennen behaal je de maximale voordelen zonder ongemakken en huidirritaties. Gebruik de Crystal Retinal daarom eerst twee keer per week gedurende de eerste 2 weken. Bouw het steeds verder op, zodat je het uiteindelijk iedere avond kunt gebruiken.

Kortom, het belangrijkste verschil tussen Crystal Retinal en retinol is dat Crystal Retinal over het algemeen sneller en effectiever door de huid wordt opgenomen en minder kans op irritatie veroorzaakt.  Met welke sterkte Crystal Retinal begin jij?

Vragen voor de huidtherapeut?

Laat een bericht achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op. 

    Share