Camouflagetherapie

  • Wat is het?
  • De behandeling
  • Indicaties

Medische camouflage wordt toegepast om huidverkleuringen en huidoneffenheden op lichaam of gezicht tijdelijk minder zichtbaar te maken. Voor medische camouflage wordt gekozen om psychologische en/of esthetische redenen.

Huidgericht werkt met de minerale make-up van jane iredale. Deze is hypoallergeen en parfumvrij. Het is vervaardigd uit de meest pure ingrediënten. Het is vrij van talk, zetmeel, kleurstoffen en parabenen. Het bevat 100% zuivere mineralen, waaronder zink en titaniumdioxide. Deze ingrediënten werken kalmerend en ontstekingsremmend. Hierdoor is de minerale make-up geschikt als je last hebt van een huidprobleem, zoals acne, rosacea, eczeem of een gevoelige huid.

Door middel van een vragenlijst wordt gekeken welk camouflageproduct het beste aansluit bij jouw behoefte. Nadien zal de huidtherapeut bekijken welke tint het beste bij de huid past. Ondertussen zal de huidtherapeut de techniek bespreken en voordoen om het product zo natuurlijk mogelijk op te brengen. 

Deze behandeling wordt toegepast bij huidaandoeningen waarbij te veel of te weinig pigment aanwezig is zoals o.a.: littekens, pigmentvlekken, zwangerschapsmasker/melasma, vitiligo. Maar ook huidaandoeningen door vaatafwijkingen waardoor een rode kleur zichtbaar is zoals o.a.: wijnvlekken/neavus flammeus, rosacea, couperose/ teleangiëctasieën, spataderen, brandwonden en tatoeage.

Geen camouflagetherapie nodig, maar wel geïnteresseerd in de minerale make-up van jane iredale? Ook dan ben je van harte welkom bij Huidgericht.

  • Veel gestelde vragen

Tijdens de behandeling is het van belang dat de huid geen make up bevat, om zo de huidskleur goed te kunnen vaststellen. Het is daarom fijn als je met een schoon gezicht naar de afspraak komt. We kunnen de make-up er ook in de praktijk afhalen, echter kan hierdoor de huid wat roder ogen door de wrijving van het schoonmaken. Dit kan een vertekend beeld geven van de natuurlijke huidskleur.

Houdt rekening met de seizoenen. In de zomer kan de huid een andere teint hebben dan in de winter.

Deze behandeling is niet pijnlijk.

Direct na de behandeling heeft jouw huid een naar wens gecamoufleerde dekking.

Geniet van je nieuwe look. 

Naast de gewenste dekking in camouflage werken jane iredale producten actief mee aan het beschermen van de huid en preventief op de vorming van huidkanker bij dagelijks gebruik. Ze worden dan ook aanbevolen en gelabeld door de Skin Cancer Foundation.

Afhankelijk van productkeuze. Een volledige dekking met primer en fixatie is minimaal €133.

Vergoeding
Huidgericht is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en voldoet aan de eisen van het Kwaliteitsregister (KP). Camouflagetherapie kan soms geheel of geheel of gedeeltelijk vergoed worden vanuit jouw zorgverzekering. Dit is echter afhankelijk van het aanvullend verzekeringspakket. Camouflage valt onder het kopje huidtherapie / camouflagetherapie. Vraag jouw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden.

Boek jouw afspraak online

Vragen voor de huidtherapeut?

Laat een bericht achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op.