Camouflagetherapie

  • Wat is het?
  • De behandeling
  • Indicaties

Medische camouflage wordt toegepast om huidverkleuringen en huidoneffenheden op lichaam of gezicht tijdelijk minder zichtbaar te maken. Voor medische camouflage wordt gekozen om psychologische en/of esthetische redenen.

 

Huidgericht werkt met de minerale make-up van jane iredale. Deze is hypoallergeen en parfumvrij. Het is vervaardigd uit de meest pure ingrediënten. Het is vrij van talk, zetmeel, kleurstoffen en parabenen. Het bevat 100% zuivere mineralen, waaronder zink en titaniumdioxide. Deze ingrediënten werken kalmerend en ontstekingsremmend. Hierdoor is de minerale make-up geschikt als je last hebt van een huidprobleem, zoals acne, rosacea, eczeem of een gevoelige huid.

Door middel van een vragenlijst wordt gekeken welk camouflageproduct het beste aansluit bij jouw behoefte. Nadien zal de huidtherapeut bekijken welke tint het beste bij de huid past. Ondertussen zal de huidtherapeut de techniek bespreken en voordoen om het product zo natuurlijk mogelijk op te brengen. 

Deze behandeling wordt toegepast bij huidaandoeningen waarbij te veel of te weinig pigment aanwezig is zoals o.a.: littekens, pigmentvlekken, zwangerschapsmasker/melasma, vitiligo. Maar ook huidaandoeningen door vaatafwijkingen waardoor een rode kleur zichtbaar is zoals o.a.: wijnvlekken/neavus flammeus, rosacea, couperose/ teleangiëctasieën, spataderen, brandwonden en tatoeage.

Geen camouflagetherapie nodig, maar wel geïnteresseerd in de minerale make-up van jane iredale? Ook dan ben je van harte welkom bij Huidgericht.

  • Veel gestelde vragen

Tijdens de behandeling is het van belang dat de huid geen make up bevat, om zo de huidskleur goed te kunnen vaststellen.

Houdt rekening met de seizoenen. In de zomer kan de huid een andere tint hebben dan in de winter.

Deze behandeling is niet pijnlijk.

Direct na de behandeling heeft jouw huid een naar wens gecamoufleerde dekking.

-

Naast de gewenste dekking in camouflage werken jane iredale producten actief mee aan het beschermen van de huid en preventief op de vorming van huidkanker bij dagelijks gebruik. Ze worden dan ook aanbevolen en gelabeld door de Skin Cancer Foundation.

Afhankelijk van productkeuze. Een volledige dekking met primer en fixatie is minimaal €133.

Klik hier voor de volledige prijslijst van behandelingen bij Huidgericht.

Vergoeding
Huidgericht is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en voldoet aan de eisen van het Kwaliteitsregister (KP). Camouflagetherapie kan soms geheel of geheel of gedeeltelijk vergoed worden vanuit jouw zorgverzekering. Dit is echter afhankelijk van het aanvullend verzekeringspakket. Camouflage valt onder het kopje huidtherapie/ camouflagetherapie. Vraag jouw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden.

Huidproblemen

Team Member
Acne

Acne is een van de meest voorkomende aandoeningen. Tussen de twaalf en vierentwintig jaar heeft 85% van de jeugd last van (jeugd)puistjes. Het komt het meeste voor op het gezicht maar ook kan het zich laten zien op schouders, rug en borst. Acne is niet alleen een cosmetisch probleem maar kan ook erg pijnlijk zijn. 

Bij het ontstaan van acne spelen verschillende factoren een rol. In de meeste gevallen begint acne in de puberteit doordat de huid onder invloed van hormonen verandert. Talgklieren worden groter en gaan meer en dikker talg produceren waardoor poriën (de uitgang van een talgklier) verstopt raken. De bacteriën die zich bevinden in een talgklier kunnen vervolgens een ontsteking veroorzaken; een puist (pustel).
Meer informatie over acne lees je hier.

Team Member
Acne littekens

Acne-littekens zijn restverschijnselen van acne. Het ontstaat na een beschadiging van de huid. Alle vormen van acne kunnen aanleiding geven tot acne-littekens maar met name zien we dit na diepere ontstekingen. Ook onbehandelde acne of niet goed behandelde acne, zoals het zelf uitknijpen van mee-eters, kunnen blijvende littekens geven. Doordat de talgklieren ontstoken raken, kunnen deze schade aanbrengen en kan het reliëf van de huid veranderen met putjes of kleurverschil in de huid ontstaan.
Meer informatie over acne littekens lees je hier.

Team Member
Couperose

Couperose bestaat uit rode gesprongen bloedvaatjes die vaak op de wangen en neus te zien zijn. Het kan een enkel vaatje zijn, maar ook een samenvloeiend netwerk van verschillende vaatjes bij elkaar. Het is een onschuldig verschijnsel maar kan vaak als cosmetisch storend ervaren worden. Mensen met een licht huidtype hebben meer kans op het krijgen van deze vaatjes (teleangiëctastieën). Vaak ben je niet de enige in je familie want het is erfelijk belast.
Meer informatie over couperose lees je hier.

Team Member
Lentigo (zonschade)

Een kleurafwijking kan veroorzaakt worden door pigment. Een toename van pigment (melanine) leidt tot een donkere plek ten opzichte van de overige huid (hyperpigmentatie). De nummer één oorzaak is blootstelling aan UV-straling. 
Meer informatie over lentigo lees je hier.

Boek jouw afspraak online

Vragen voor de huidtherapeut?

Laat een bericht achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op.