Behandelingen

Voor verschillende huidbehandelingen kan je bij de huidtherapeut terecht. 

Team Member
Camouflagetherapie

Medische camouflage wordt toegepast om huidverkleuringen en huidoneffenheden op lichaam of gezicht tijdelijk minder zichtbaar te maken. Voor medische camouflage wordt gekozen om psychologische en/of esthetische redenen.

 

Huidgericht werkt met de minerale make-up van jane iredale. Deze is hypoallergeen en parfumvrij. Het is vervaardigd uit de meest pure ingrediënten. Het is vrij van talk, zetmeel, kleurstoffen en parabenen. Het bevat 100% zuivere mineralen, waaronder zink en titaniumdioxide. Deze ingrediënten werken kalmerend en ontstekingsremmend. Hierdoor is de minerale make-up geschikt als je last hebt van een huidprobleem, zoals acne, rosacea, eczeem of een gevoelige huid.

Meer informatie over camouflagetherapie lees je hier.

Team Member
Chemische peeling

De huid vernieuwt zichzelf altijd. Wanneer iemand jong is gaat dit snel, bij het ouder worden vertraagd dit proces. Het proces is bij iedereen anders. Wanneer de huidvernieuwing trager gaat, blijven de dode of beschadigde huidcellen langer zichtbaar: het gevolg is een grauwe of doffe huid met vlekken. Ook wanneer de huid te vet is, bijvoorbeeld bij acne, of pigmentvlekken heeft, is het belangrijk voor de juiste peeling te kiezen.

Meer informatie over chemische peelings lees je hier.

Team Member
Dieptereiniging

Wanneer er sprake is van acne ligt het accent van een behandeling bij de huidtherapeut op het manueel reinigen van de huid. Hierbij worden blackheads, whiteheads (mee-eters) en pustels verwijderd met behulp van een dun, klein naaldje. Het doel van de dieptereiniging is om ontstekingen te verminderen en littekenvorming te voorkomen.

Meer informatie over een dieptereiniging lees je hier.

Team Member
Elektrisch epileren

Elektrisch epileren wordt bij Huidgericht ingezet voor grijze en lichte stugge haren. Deze haren kunnen namelijk niet behandeld worden middels laser ontharen door het ontbreken van pigment.

Meer informatie over elektrisch epileren lees je hier.

Team Member
Enzym peeling

Fruitenzymen verteren dode huidcellen en leggen jongere huidlagen bloot op een milde, voor de huid een niet irriterende manier. Hun natuurlijke werkingsmechanisme is heel anders dan dat van AHA’s (alfahydroxyzuren). Een enzympeeling lost de bovenste huidlagen van de opperhuid op milde wijze op en versnelt zo het natuurlijke exfoliatieproces, waardoor celvernieuwing wordt gestimuleerd, de huid elastischer en de huidstructuur fijner wordt, en verstopte poriën worden gereinigd.

Meer informatie over een enzym peeling lees je hier.

Team Member
Hydrafacial

HydraFacial® is een non-invasieve behandeling die bestaat uit 3 verschillende stappen die noodzakelijk zijn om de huid te gaan verbeteren en gezond te houden. Het is een combinatie van hydradermabrasie, een peeling, uitzuiveren van de poriën en het insluizen van een booster voor de huid. De behandeling voelt aan als een “vochtige stofzuiger” die over de huid gaat. Hydrafacial® is een diepe verzorging, maar toch is er slechts een kleine kans op irritatie, waardoor deze behandeling voor bijna elk huidtype kan!

Meer informatie over de Hydrafacial® behandeling lees je hier. 

Team Member
IPL (M22)

Huidgericht werkt met de Stellar M22™ IPL. IPL staat voor Intense Pulsed Light. Een IPL werkt met verschillende filters waarmee de nanometers tussen 400nm t/m 1200nm (afhankelijk van gewenste indicatie) worden gekozen. Deze filters zorgen ervoor dat het licht van de IPL de juiste nanometers doorlaat om gewenst doelwit te kunnen bereiken. Hierdoor is de Stellar M22™ IPL inzetbaar voor meerdere indicaties zoals roodheid en pigmentatie.

Meer informatie over IPL behandelingen lees je hier.

Team Member
Laser ontharen

Huidgericht werkt sinds 2017 met de LightSheer Diode laser 810nm. Bij laserontharing absorbeert het pigment in het haarzakje het laserlicht wat wordt omgezet in warmte, hierdoor beschadigt het haarzakje. Door herhaling van de behandeling wordt het haarzakje zodanig beschadigd dat er op den duur geen haargroei meer mogelijk is. Voor het gewenste effect van laser bontharen heb je meerdere behandelingen nodig doordat haren groeien in verschillende haargroeifases. Enkel het haar wat in de actieve groeifase zit bevat pigment en heeft voldoende bloedtoevoer om het laserlicht volledig te absorberen. Enkel deze haarzakjes zullen effectief worden vernietigd tijdens de behandeling. Maar helaas groeien niet alle haren tegelijk in deze actieve groeifase. Na elke behandeling start de cyclus van haargroei opnieuw. Om deze reden zijn er altijd meerdere behandelingen nodig, met een interval van 4 tot 8 weken.

Meer informatie over laser ontharen lees je hier.

Team Member
Medische microneedling

Met medisch microneedling wordt, door middel van hele kleine, steriele naaldjes die vibrerend op de huid terecht komen. Per seconde maakt de Skinpen® per seconde 1600 microkanaatjes in de huid. Tijdens de behandeling wordt het natuurlijke herstelproces diep in de huid geactiveerd waardoor nieuw collageen (type 3) en elastine wordt aangemaakt. De huid wordt hierdoor steviger en voller en de huidteint egaler, frisser en stralender. Medisch microneedling is effectief op celniveau en zorgt daardoor voor een zichtbaarder resultaat. Huidgericht gebruikt voor deze microneedling de Skinpen®.

Meer informatie over microneedling lees je hier.

Team Member
Melasma needling

Wanneer je kiest voor een melasma needling (Glow Facial) richten we ons op preventie van een melasma. Deze behandelingen bestaan uit oppervlakkige microneedling om producten in te sluizen zodat de aanmaak van nieuw pigment wordt geminimaliseerd.

Meer informatie over de Glow Facial lees je hier.

Team Member
Melasma peeling

Wanneer je kiest voor een melasma peeling (Activa Mela Peel Forte) gaan we direct het ontstane pigment aanpakken. Deze behandeling wordt uitgevoerd wanneer de zonkracht laag is (herfst / winter). Richting het voorjaar richten we ons daarentegen meer op preventie van een melasma.

Meer informatie over de Activa Mela Peel Forte lees je hier.

Team Member
Microdermabrasie

Microdermabrasie werkt in de epidermis, dit is de bovenste huidlaag. De microdermabrasie maakt de dode huidcellen en vuiligheid los en voert dit af middels een vacuumproces. Doordat de dode huidcellen worden verwijderd is de huid beter in staat om werkstoffen op te nemen waardoor deze meer effect hebben in de huid. De huid krijgt tevens een betere doorbloeding en stimuleert de aanmaak van nieuwe cellen. Ook worden de poriën minder grof en kunnen pigmentvlekjes en fijne rimpeltjes vervagen. De huid zal na de microdermabrasie behandeling veel gladder aanvoelen en er egaler en mooier uitzien.

Meer informatie over microdermabrasie lees je hier.

Team Member
Oedeemtherapie

Door een stoornis in het lymfestelsel wordt overtollig weefselvocht onvoldoende afgevoerd. Vochtophoping in de huid en onderliggende weefsels veroorzaakt (pijnlijke) zwellingen, stijfheid en een vermoeid/zwaar gevoel. Om het lichaam te helpen het overtollige lymfevocht te verwijderen, zijn verschillende behandelmethodes geschikt. Voor een maximaal effect past de huidtherapeut vaak meerdere methodes toe die samenvallen onder de noemer oedeemtherapie.

Meer informatie over oedeemtherapie lees je hier.

Team Member
PRX-T33 (TCA)

De PRX-T33 stimuleert het natuurlijke vernieuwingsproces van de huid en herstelt jouw uitstraling, teint en elasticiteit. De PRX-T33 is een de unieke samenstelling van TCA (trichloorazijnzuur) i.c.m. H2O2 (waterstofperoxide) op een zeer nauwkeurig pH-niveau en kojinezuur. TCA en H2O2 passeren de huidbarrière met verschillende snelheden en bereiken de diepere huidlagen. De TCA stimuleert de fibroblast groeifactoren zonder de huid te beschadigen, terwijl H2O2 de eiwitten in de lichaamscellen activeert. Dit stimuleert de cel vernieuwing en aanmaak van nieuwe collageenvezels. Kojinezuur zorgt voor een verhelderend effect.

Meer informatie over de PRX-T33 lees je hier.

Team Member
Pigmentlaser - KTP

Voor plaatselijke pigmentvlekken, verruca (steelwratjes) en fibromen gebruikt Huidgericht de KTP-laser (532 nm). Het licht van de KTP-laser wordt door de melanine geabsorbeerd. Wanneer de lichtbundel geabsorbeerd wordt, komt er warmte vrij en deze warmte breekt het pigment af, dat vervolgens via ons natuurlijke afvoersysteem wordt afgevoerd.

Meer informatie over de ktp pigmentlaser lees je hier.

Team Member
Rosacea behandeling

Wanneer je kiest voor een rosacea behandeling (Rebalancing) gaan we de huidbarriere versterken, vochtbalans herstellen, erytheem (roodheid) en eventuele puistjes verminderen.

Meer informatie over de Rebalancing-behandeling lees je hier.

Team Member
Vaatlaser - KTP

Ons lichaam bevat duizenden haarvaatjes die ons hele lichaam van voeding voorzien en afvalstoffen afvoeren. Deze vaatjes zijn kwetsbaar en wanneer de vaatwanden verzwakt zijn, kunnen ze zichtbaar worden. Voor het behandelen van deze vaatjes gebruikt Huidgericht de KTP laser (532nm). Bij een behandeling met de KTP-laser dringt het laserlicht door de huid en zoekt de oxyhemoglobine van het bloed op. Hierdoor worden de bloedvaatjes verwarmd, waardoor de vaatwand samentrekt en waardoor vervolgens het lichaam de overblijfselen opruimt. Met een lichtbundel van een paar millimeter kunnen de vaatjes nauwkeurig behandeld worden.
Meer informatie over de KTP vaatlaser lees je hier.

Team Member
Glow facial

Vragen over een behandeling?

Laat een bericht achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op.