Behandelingen

9 Jaar Huidgericht. Nieuwe behandeling: 9 Year Experience

Het is alweer 9 jaar geleden dat wij onze huidtherapeutische praktijk startten aan de Graafseweg in Den Bosch. In deze 9 jaar zijn veel huidtherapeutische interventies onveranderd gebleven. Echter is er wel steeds meer een trend in huidverbeterende behandelingen en behandelt de huidtherapeut niet enkel meer een zieke of beschadigde huid. De hulpvraag zit hem ook steeds meer in een gezonde huid, gezond houden. 🤩
 
Voor ons 9 jarig bestaan hebben wij onze ervaring samengevoegd in 1 behandeling❤️. Daarbij krijg je dan niet het beste van twee werelden maar het beste van 4. Wow! 

De behandeling: 9 Year Experience

We beginnen met het diep reinigen van de huid met hydrodermabrasie met behulp van onze Hydrafacial. Voor deze reiniging gebruiken we melkzuur en glucosamine. Dit zorgt ervoor dat de dode huidcellen, die als dakpannen over elkaar heen liggen en vastgehouden worden door ‘cementlagen’, losgeweekt worden van elkaar. Door het verweken van onze huidvetten, de ‘cementlagen’, komen de dode huidcellen minder vast te liggen. Met de Hydrafacial tip zullen we deze dode huidcellen, die jouw huid grauw en dof maken, verwijderen. 
 
Vervolgens gaan we een milde combinatie peeling aanbrengen van glycolzuur en salicylzuur. Deze twee zuren zorgen ervoor dat onze poriën open komen te staan en onzuiverheden los gaan zitten. Sommige klanten voelen dit als een lichte prikkeling, maar het doet geen pijn. 
 
Nu onzuiverheden, make-up resten en afvalstoffen wat losser in jouw poriën zitten gaan we deze ledigen met een hogere vacuüm instelling van de Hydrafacial. Tegelijkertijd wordt jouw huid gehydrateerd.
 
Wanneer jouw huid helemaal schoon is zetten we de behandeling voort met microneedling. Een geliefde behandeling van velen klanten. En dat is niet voor niets. Je zet jouw eigen huid aan het werk om zichzelf te verbeteren. Met de microneedling worden >1000 microkanaaltjes gecreëerd in de huid. Hiermee wordt het natuurlijke herstelproces in de huid geactiveerd waardoor nieuwe collageen en elastine wordt aangemaakt. Omdat we ook nog peptiden toevoegen bij deze behandeling willen we geen diepe microneedling realiseren. Wanneer we kleine puntbloedingen zouden krijgen, worden de peptiden namelijk niet meer goed opgenomen. We kiezen hierom voor een oppervlakkige microneedling. Zo heb je de werking van de >1000 microkanaaltjes als ook de effecten van peptiden. In deze cocktail van peptiden zit o.a. carnosine. Een beschermende peptide die van nature in het lichaam wordt geproduceerd. Het blokkeert huidschadelijke suikers van binding aan collageen in de huid dat de vorming van rimpels voorkomt. Ook beschermt het de huid tegen infraroodschade. Daarnaast bevat de peptide cocktail ook nog hyaluronzuur wat bijdraagt aan hydratatie en elasticiteit en prebiotics. Deze prebiotics helpen de huid te genezen en verminderen littekens, jeuk, ontstekingen en roodheid. Daarnaast staan prebiotica bekend om het herstellen van de normale bacteriële flora. 

Vragen voor de huidtherapeut?

Laat een bericht achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op. 

    Share