Informatief

6 manieren om jouw huidverzorgingsroutine in de herfst te veranderen

Nu we een nieuw seizoen in zijn gegaan, merk je mogelijk enkele veranderingen aan jouw huid. Een van de meest voorkomende klachten die we in de praktijk zien is de beschadiging en kwetsbaarheid van de huidbarrière. Dit kan zich uiten in droogheid, gevoeligheid en een matte uitstraling. Daarnaast zien we de schade als hyperpigmentatie door het bruinen in de zomer.

Gelukkig kun je in de herfst wel ook echt een verschil maken voor je huid met geavanceerdere behandelingen en producten. Als je een huiddoel hebt, is dit het perfecte seizoen om te beginnen!

1. Boek een geavanceerde behandeling

Dit is het seizoen voor geavanceerde behandelingen! De koudere maanden zijn het perfecte moment om gerichte behandelingen in jouw routine op te nemen. Minder blootstelling aan de zon betekent dat deze tijd van het jaar een goed moment is om laser-, peeling- en microneedling behandelingen uit te voeren. Bespreek met jouw huidtherapeut welke behandeling het beste voor jou zou zijn. Enkele van onze favorieten zijn:

Medische Microneedling
De meest gekozen geavanceerde behandeling is de Skinpen medische microneedling. Een echte allrounder voor een matte, vochtarme huid. Het zal helpen het collageen en elastine te stimuleren. Daarnaast heeft het ook een positief effect op een acne gevoelige huid en zal acne littekens sneller doen laten herstellen. Door het werken met actieven ingrediënten zal ook het vochtgehalte van de huid toenemen.

IPL
Wil je die zonnevlekken permanent aanpakken of roodheid verminderen? Onze IPL is er om  pigmentatie-onregelmatigheden, vasculariteit en kapotte haarvaten aan te pakken.

Omdat de IPL warmte als primaire energiebron gebruikt, is het niet voor angsthazen en is er sprake van downtime, maar we beloven dat de resultaten het meer dan de moeite waard zullen maken.

TCA-Peeling
TCA activeert de groei van collageen en zal de huid strakker maken. Daarnaast zal een TCA-peeling de huid egaliseren en jouw een frissere teint geven. Deze peeling is ideaal voor de oudere huid, rokers huid, huid met fijne lijntjes of doffe teint. Houdt met deze peeling rekening met hersteltijd.

Chemische peelings: Jessner / Sal pulp
Deze geavanceerde peelings zijn perfect voor een verstopte en voor acne gevoelige huid. Met behulp van de chemische peelings worden die vervelende puistjes en ontstekingen op een dieper niveau aangepakt zonder het gebruik van zware medicamenten.

Herfst seizoensbehandeling 2023
Doordat het mineraal zeoliet is toegevoegd aan het Scientific Mushroom masker, voel je letterlijk dat de huid opwarmt. Dat geeft een heerlijk gevoel! Hiermee wordt ook direct de doorbloeding gestimuleerd. Tevens zorgt de verwarming van de huid ervoor dat vuil, olie, talg en verstopte poriën loskomen zodat de huid gezuiverd wordt en de verzorgingsproducten beter door de huid worden opgenomen.

2. Voeg actieve stoffen toe

Dit is het moment om meer actieve ingrediënten in jouw routine op te nemen, of om ze opnieuw te introduceren als je een pauze hebt genomen in de zomermaanden.

Het (her)introduceren van een vitamine A in jouw routine zal een overvloed aan voordelen hebben; het is fantastisch in het verhogen van de celvernieuwing, het reguleren van de talgproductie en het verminderen van de verschijning van hyperpigmentatie. Begin een paar keer per week langzaam om een tolerantie op te bouwen, oplopend tot elke nacht.

Het aanpakken van hyperpigmentatie is ook gemakkelijker in de herfst en winter, dus zorg ervoor dat je gerichte producten gebruikt die ingrediënten bevatten zoals antioxidanten, exfoliators, niacinamide, tranexamine en peptiden. 

Last van melasma? Ook dan is dit de tijd om hier actief mee aan de slag te gaan. Hoe je dit het beste kan doen lees je op deze behandelpagina: Melasma – winterbehandeling. 

3. Verbeter je exfoliatiespel

Exfoliators en actieve zuren zijn een geweldige manier om jouw huid te resetten. We nemen professionele exfoliators op in veel van onze behandelingen om de huidtextuur te helpen verfijnen en specifieke huidaandoeningen zoals pigmentatie, acne of textuur aan te pakken. Voor een gerichte exfoliatie behandeling adviseren wij een Hydrafacial behandeling of microdermabrasie behandeling.

Thuis kun je ook jouw exfoliërende zuren opnieuw introduceren als je tijdens de zomer een pauze hebt genomen. Voor pigmentatie en textuur houden we van glycolzuur. Gebruik salicylzuur om een vette huid aan te pakken. Zwanger of geen fan van zuren in jouw skincare routine? Kom dan af en toe langs voor een enzymatische peeling.

4. Extra vocht en hydratatie

Vochtinbrengende crèmes vormen een laag over de huid om te voorkomen dat water ontsnapt. Ze zijn dus vooral belangrijk als het buiten kouder is. Zorg er na het aanbrengen van jouw hydraterende serums voor dat je ze ‘vergrendelt’ met een vochtinbrengende crème.

Droge huiden zullen baat hebben bij het opnemen van rijke oliën en vettere crèmes in hun herfstroutine om de verloren lipiden te vervangen en schilfering te verminderen.

Vettere en acnegevoelige huidtypes willen misschien een lichte vochtinbrengende crème of een acnevriendelijk product. Blijf uit de buurt van dikkere producten die kunnen verstoppen of bijdragen aan de vettigheid. Jouw huidtherapeut weet precies wat voor jouw acne gevoelige huid het beste skincare product is om de hydraterende serums mee af te sluiten.

5. Blijf SPF aanbrengen

De grootste misvatting is dat SPF niet langer nodig is als de zomer voorbij is. We zijn het hele jaar door vatbaar voor schade door de zon en het biedt ook bescherming tegen andere omgevingsstressoren zoals vervuiling. Behoud de goede gewoonte om elke dag SPF te smeren.

6. Zorg ervoor dat de barrièrefunctie zo sterk mogelijk is

Je huidbarrière is als een regenjas: ontworpen om te voorkomen dat negatieve invloeden je lichaam bereiken. Bij winderig en koud weer, samen met plotselinge temperatuurschommelingen, kan de barrière beschadigd raken en de ‘regen’ dieper in de huid laten doordringen, wat op zijn beurt ontstekingen, gevoeligheid en roodheid kan veroorzaken.

Houd de temperatuur laag als je een bad neemt en jouw gezicht wast, omdat heet water de olie van de huid kan verwijderen en de barrière kan aantasten.

Gebruik barrièreversterkende ingrediënten zoals vitamine B, probiotica, ceramiden, en hydraterende serums.

Vragen voor de huidtherapeut?

Laat een bericht achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op. 

    Share